Novosti

Kronika

Grijanje za OŠ Veliki Poganac

Bolji uvjeti za školarce u mjestu kraj Koprivnice: Srpsko narodno vijeće iz Zagreba doniralo je pedeset posto sredstava ili 200 hiljada kuna

Tq7e3ol35emyz8fqftdikr6oilx

Sreća za roditelje i đake - OŠ Veliki Poganac

U Područnoj osnovnoj školi Veliki Poganac kod Koprivnice prošli tjedan započeli su radovi na postavljanju centralnog grijanja. Sveukupna vrijednost radova koje izvodi tvrtka ‘Maribo’ s PDV-om iznosi 391.068.81 kuna. Srpsko narodno vijeće iz Zagreba (SNV) doniralo je 200 hiljada kuna, a ostatak sredstava osigurala je Koprivničko-križevačka županija.

- Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije apliciralo je na projekt obnove škole u Velikom Pogancu u kojoj je većina djece srpske nacionalnosti. SNV je putem kapitalnih investicija projektu financijski pomogao. Treba istaknuti kako je Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina odobrio značajna sredstva namijenjena razvoju i poboljšanju životnih uvjeta u mjestima pripadnika srpske zajednice. Nadamo se da će radovi biti završeni u zadanom roku te da će u školi proraditi grijanje prije zime - rekla je Emina Đurašević, predstavnica SNV-a.

Završetak radova, zavisno od vremenskih uvjeta, predviđa se u drugoj polovini listopada. Do kraja ove 2018. godine, tako će se korištenjem suvremenog grijanja, uvelike poboljšati uvjeti nastave u školi. Do sada se grijanje školskih prostorija vršilo pomoću nekoliko starih peći kojima je trebalo duže vrijeme da se zagriju. Djeca su zbog toga često boravila u nedovoljno zagrijanim učionicama, a tokom zime i niskih temperatura, to je bio veliki problem. Uvođenjem centralnog grijanja u školu, roditelji učenika te mještani Velikog Poganca i okolnih sela, više su nego zadovoljni.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više