Novosti

Društvo

HRT-u nije "od interesa" da emitira SNV-ov spot

Povjerenstvo Hrvatske radiotelevizije zaključilo je da HRT-u nije od interesa da besplatno emitira spot „Ne budi Srbin, budi e-Srbin“ i tako podrži medijsku kampanju Srpskog narodnog vijeća kojim se potiče na samopopisivanje preko interneta

Kako bi se u što većoj mjeri iskoristila mogućnost tzv. samopopisivanja na popisu stanovništva preko interneta, Srpsko narodno vijeće pokrenulo je medijsku kampanju "Ne budi Srbin, Budi e-srbin" preko koje su pozvali pripadnike srpske nacionalne manjine na korištenje sustava e-građani.

Tim povodom su zatražili pomoć i Hrvatske radiotelevizije koju su, kao javni medijski servis, zamolili za besplatno emitiranje kratkih SNV-ovih  televizijskih spotova nastalih u okviru kampanje e-Srbin. Međutim, odlukom Povjerenstva za javne akcije - koju potpisuje njegova predsjednica Vesna Jurić Rukavina – HRT je to odbio učiniti. Objasnili su da su već udovoljili molbi Državnog zavoda za statistiku koje provodi medijsku kampanju u vezi Popisa stanovništva kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj kako bi informacija o prvom digitalnom Popisu stanovništva došla do što većeg broja ljudi.

„Obzirom na ulogu Hrvatske radiotelevizije kao javnog medijskog servisa, te misije i vrijednosti koje promiče, ovo Povjerenstvo je mišljenja kako nije od interesa da HRT podrži ovu akciju i to iz razloga što se medijska kampanja na nacionalnom nivou već provodi te poziva sve građane Republike Hrvatske, pa time i sve pripadnike nacionalnih manjina na korištenje sustava e-građani“, stoji u odgovoru Vesne Jurić Rukavine.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više