Novosti

Kronika

Humanitarna pomoć za Srbe povratnike

Zahvaljujući donaciji Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije ove je godine osigurano 98 komada bijele tehnike za povratnike na području Karlovačke, Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije

Wwi7n16mcpwirhs8k3ex6rvp6aw

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije i ove je godine osigurao humanitarnu pomoć kućanstvima Srba povratnika. Program pomoći se sastoji u štednjacima na drva i mašinama za pranje rublja. Ukupno je osigurano 98 komada bijele tehnike, podijeljenih kućanstvima u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Svaka porodica dobila je po jedan komad bijele tehnike, prema iskazanim potrebama. Da bi se dobila donacija bilo je potrebno ispuniti određene uslove: da su osobe imale izbjeglički status u Republici Srbiji, da su se vratile i da stalno prebivaju u Hrvatskoj, da su nezaposlene, bez primanja ili sa minimalnim primanjima, da su primaoci socijalne pomoći, ili da se radi o obiteljima s maloljetnom djecom i višečlanim porodicama.

Podjela donirane bijele tehnike za područje Karlovačke županije održana je u utorak poslije podne u Krnjaku, a potom je kamion produžio za Ličko-senjsku županiju. U Karlovačkoj županiji pomoć su dobila 24 kućanstva; dodijeljeno je 11 veš mašina i 13 štednjaka na drva. Radilo se o korisnicima iz Veljuna, Ogulina, Duge Rese, Barilovića, Krnjaka, Vojnića, Tušilovića, Plaškog, Gornje Trebinje i Gornjeg Sjeničaka. Kamion je u Krnjak stigao oko 17 sati. Preostala pomoć za one koji nisu uspjeli stići, spremljena je u krnjačkom vatrogasnom domu i primaoci će je moći podići kada budu željeli, odnosno kada sami osiguraju prijevoz. Akcija se odvijala pod budnim okom načelnika Dejana Mihajlovića.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više