Novosti

Politika

I na tarabi piše…

Grafit ‘Vratit će se Hasanbegović s tisuću momaka’, koji je nedavno osvanuo kod pravoslavnog groblja u Vrbovskom, u kratko vrijeme do uklanjanja izazvao je dosta medijske pažnje, ali i pitanja o okolnostima u kojima je napisan

S0q63q1sjxd9csfzq1ly6e66gsq

Vrbovsko (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Grafit ‘Vratit će se Hasanbegović s tisuću momaka’, koji je nedavno osvanuo kod pravoslavnog groblja u Vrbovskom, u kratko vrijeme do uklanjanja izazvao je dosta medijske pažnje, ali i pitanja o okolnostima u kojima je napisan. Riječ je o parafrazi stiha pjesme Marka Perkovića Thompsona u kojoj se tvrdi da će se izvjesni Ivan s tisuću momaka vratiti na Kupres. O natpisu je medije upoznao Jovica Radmanović, predsjednik VSNM-a Primorsko-goranske županije i član Demokratskog saveza Srba. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić (HDZ) bio je u vrijeme otkrivanja grafita u Zagrebu, pa nije znao za njega.

- Pitao sam svoja dva zamjenika koji su srpske nacionalnosti i oni također ne znaju za grafit. Ali kao što u gradu uklanjamo sve grafite, bez obzira na njihov sadržaj, tako ćemo već danas maknuti i taj o Hasanbegoviću ako postoji - rekao je Mufić krajem prošlog tjedna.

Obećano – izvršeno.

- Grafit je vrlo brzo uklonjen - rekao je za ‘Novosti’ Mufićev zamjenik Dušan Stipanović (SDSS), dodajući da natpis nije uznemirio građane u ovoj sredini lišenoj međunacionalnih sukoba. Potvrdio je da je situacija u tom pogledu dobra i da Srbi nisu diskriminirani.

- Zapravo je čudno što je Radmanović vrlo brzo reagirao na ovaj grafit i što je njegova izjava našla mjesto na nekim portalima koji upravo zagovaraju politiku Zlatka Hasanbegovića - dodaje Stipanović.

- U Vrbovskom smo osudili nedavno razbijanje dvojezične ploče na zgradi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i vjerujemo da je to eksces pojedinca, kao što je to mogao biti i grafit na groblju. U svakom slučaju, Hasanbegović ovdje nema fanove - ističe Stipanović.

Dodao je da su baš Radmanović i ekipa iz njegove stranke još prije nekoliko mjeseci bili u dobrim odnosima s Hasanbegovićem, pa se tako s njim susreo i Siniša Ljubojević.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više