>

novosti logo

Piše N.J.

In Memoriam: Ranko Jeftimija (1952. - 2019.)

Sahrana Ranka Jeftimije bit će održana u srijedu, 9. maja, u 15 sati na gradskom groblju u Donjem Daruvaru

U Daruvaru je 4. maja, nakon duge i teške bolesti umro Ranko Jeftimija, jedan od najviđenijih građana i kako kažu, ikona ovog grada. Po zvanju liječnik i fizijatar, bio je aktivan u svim sferama ovog grada i društva kroz sport, politiku i kulturu; bio je pravi stručnjak i intelektualac. Kao liječnik, bio je vrlo omiljen, i svi su ga zvali ‘narodni ljekar’ jer je bio čovjek blizak ljudima iz svoje okoline.

Rođen je 1952. godine u Bačkoj Topoli, a od 1955. godine živio je u Daruvaru. Završio je studij medicine u Beogradu 1977. i iste godine počeo raditi u daruvarskom Domu zdravlja. Nakon specijalizacije fizikalne medicine u Zagrebu, postao je fizijatar, što ga je usmjerilo prema sportu. Jedan je od osnivača Karate kluba ‘Termal’ 1979. godine. U hotelu ‘Termal’ vodio je odjel za sport i rekreaciju kroz koji su, bilo na klupskim pripremama ili liječenju sportskih ozljeda, prošli mnogi poznati sportaši i ekipe. U NK ‘Daruvar’ ušao je 2000. godine kao član uprave i klupski liječnik.

Jeftimija je bio osnivač Pododbora SKD ‘Prosvjete’ u Daruvaru 1995. i jedan od najaktivnijih članova, u nekim razdobljima i predsjednik Pododbora. Bio je izuzetno aktivan član Udruge antifašista i antifašističkih boraca Daruvara od njezinih početaka. Bio je vijećnik Gradskog vijeća grada Daruvara u četiri mandata, također i vijećnik u gradskom i županijskom vijeću srpske nacionalne manjine od samih početaka rada vijeća do danas. Iza sebe ostavlja suprugu Biljanu, kćerku Anu i sina Marka, brojnu rodbinu i prijatelje. Sahrana Ranka Jeftimije bit će održana u srijedu, 9. maja, u 15 sati na gradskom groblju u Donjem Daruvaru.

1/1