Novosti

Politika

Instruktori političke energetike

Karlovačkoj političkoj javnosti apsolutno nepoznati Pavao Škaljac, donedavni član HNS-a, ovih je dana uz popriličnu medijsku pompu prešao u HDZ. Tek pažljiviji novinarski kroničari Karlovca i županije prisjetit će se da je dotični novopečeni hadezeovac prije četiri godine, kao član HNS-a, bio jedan od petorice kandidata za srpskog dožupana

Gqbbglyo1mmbq73en53dwbtc9lt

Damir Mandić i Pavao Škaljac (foto KAportal)

Karlovačkoj političkoj javnosti apsolutno nepoznati Pavao Škaljac, donedavni član HNS-a, ovih je dana uz popriličnu medijsku pompu prešao u HDZ. Tek pažljiviji novinarski kroničari Karlovca i županije prisjetit će se da je dotični novopečeni hadezeovac prije četiri godine, kao član HNS-a, bio jedan od petorice kandidata za srpskog dožupana, uz uvjerljivog pobjednika i tadašnjeg člana SDSS-a Sinišu Ljubojevića i druge.

Ne bi u ovom prelasku bilo ništa čudno da Škaljčeva objašnjenja, kao i obrazloženje predsjednika gradskog HDZ-a Damira Mandića, nisu u najmanju ruku smiješna. Mandić i Škaljac, naravno, tvrde da ni s jedne strane nije bilo nikakvih pritisaka ni nemoralnih ponuda. Kao da je Škaljac mogao na bilo koji način usloviti svoj dolazak, dok je tzv. kadrovska politika HDZ-a metodama pritisaka, ucjena, kupovina i ostalih nemoralnih radnji konstanta od 1990. godine i to u cijeloj državi, pa tako i u Karlovcu i županiji. Barem to ne treba posebno dokazivati, jer je unazad 26 godina takvih primjera bezbroj.

Očito je dakle da je predizborni politički prijelazni rok počeo. Prije Škaljca, pred kraj prošle godine karlovački SDP napustili su Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac i prešli u – HNS. Sam Škaljac je navodno ušao u HDZ kako bi se ‘više mogao posvetiti radu u Odboru za energetiku’ koji je nedavno osnovao grad i koji je savjetodavno tijelo sadašnjeg gradonačelnika Damira Jelića. Glavni zadatak Odbora je pitanje energetike, održivog razvoja i novih načina upravljanja energijom. Najapsurdnije je da se Škaljac usput slučajno pohvalio radovima na energetskoj obnovi nekoliko zgrada u gradskoj četvrti Švarča, gdje i sam stanuje. Tvrdi da su ljudima računi za grijanje manji za čak 70 posto jer su prešli na plin, ugradili razdjelnike i energetski obnovili zgradu. Što je potpuno ludo kada se zna da HDZ drži gradsku toplanu, koja korisnicima šalje abnormalno visoke račune.

Sva svoja znanja na energetskom području bivši HNS-ovac će preko HDZ-a ‘prenijeti drugim građanima’. Ne bi bilo loše da Škaljac svoje energetske inovacije zaštiti patentom, jer ušteda od 70 posto, a uz živi HDZ, ipak nije mala stvar.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više