Novosti

Kronika

Iskazano jedinstvo

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je područje Pakraca i Lipika, gdje se susreo s predstavnicima srpske zajednice i čelnim ljudima srpskih institucija

Saborski zastupnik i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac u četvrtak je posjetio područje Pakraca i Lipika, gdje se susreo s predstavnicima srpske zajednice i čelnim ljudima srpskih institucija.

Nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnice i predsjednikom VSNM-a Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem, koji ga je upoznao s važnim infrastrukturnim projektima koji se provode na području grada, Pupovac se sreo sa episkopom pakračko-slavonskim Jovanom. U njegovom društvu je obišao Vladikin dvor s knjižnicom i sabornu crkvu sv. Trojice u Pakracu, koja se obnavlja uz pomoć sredstava hrvatskog Ministarstva kulture.

U neposrednoj blizini sabornog hrama nalazi se i Srpska kuća, namijenjena okupljanju pripadnika srpske zajednice u gradu, koja bi do kraja godine trebala otvoriti vrata. Kupovinu i obnovu kuće omogućilo je Srpsko narodno vijeće.

Pupovac je obišao i prostorije Društvenog doma u Kraguju u kojem djeluje pakrački pododbor ‘Prosvjete’. Nakon pozdravnog govora predsjednika pododbora Darka Derenja i pjesme članova ‘Prosvjete’, predsjednik SDSS-a je prisustvovao kulturno-umjetničkom programu koji su priredili članovi pododbora, upoznao se s njihovim radom i najavio pomoć u opremanju Doma, kao i pokretanju rada mini sušare voća, povrća i ljekovitog bilja za potrebe lokalnog stanovništva.

- Ovo je bila značajna posjeta za Srbe s područja Pakraca. Zahvaljujući akcijama i sredstvima koje su osigurali SDSS i SNV, poboljšava se položaj ovdašnjih Srba - rekao nam je Ivanović nakon što je posjeta završila.

- A što ljudi misle o Pupovcu, vidjelo se kad je šetao gradom i tržnicom, pa su se brojni građani htjeli susresti s njim i pozdraviti ga - dodao je Ivanović, ističući da ova posjeta osim jedinstva srpske zajednice pokazuje i jedinstvo srpskih institucija, od SPC-a, ‘Prosvjete’, do SDSS-a i manjinskih vijeća.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više