>

novosti logo

Kolumne Kolumne

Ispravak netočne informacije

Dana 20. veljače 2016. na online portalu Novosti, u kategoriji Kolumne, objavljen je članak ‘Zimske džume’ autora Viktora Ivančića. Međutim, uz članak koji govori o Azizu ef. Aliliju - objavljena je moja fotografija - ispod koje je pogrešno navedeno da se radi o Azizu ef. Aliliju

Poštovani g. Đikiću,

Dana 20. veljače 2016. na online portalu Novosti, u kategoriji Kolumne, objavljen je članak ‘Zimske džume’ autora Viktora Ivančića, na sljedećoj web-stranici: http://www.portalnovosti.com/zimske-dzume (dalje u tekstu: Članak).

Međutim, uz Članak koji govori o Azizu ef. Aliliju - objavljena je moja fotografija - ispod koje je pogrešno navedeno da se radi o Azizu ef. Aliliju!

Kao glavni urednik, u skladu sa člankom 24., stavkom 2. Zakona o medijima (NN br. 59/04, 84/11, 81/13) (dalje u tekstu: ZM), odgovorni ste za uredničku obradu objavljene informacije, konkretno teksta ispod fotografije.

Sukladno čl. 40., st. 1. ZM, zahtijevam da bez naknade objavite ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđene moja čast i ugled.

Napominjem da ste ispravak dužni:

  • objaviti bez promjena i dopuna na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, sukladno čl. 41., st. 1. ZM;
  • objaviti na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku; sukladno čl. 41., st. 1. ZM;
  • objaviti u prvom, a ako stigne prekasno, u drugom izdanju, medija nakon primitka ispravka, sukladno čl. 42., st. 2. ZM;
  • označiti i povezati linkom (kao i informaciju na koju se ispravak odnosi), sukladno čl. 41., st. 4. ZM.

Nadalje, bez moje izričite suglasnosti ne smijete:

  • ispravak objaviti u izmijenjenom obliku i
  • ispravak objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja, sve sukladno čl. 41., st. 1. ZM.

Kako vjerujem da Vam je u interesu mirno rješenje nastalog nesporazuma, molim Vas da postupite prema svojoj zakonskoj obvezi.

Ukoliko u naprijed navedenom roku (u prvom ili, eventualno, u drugom izdanju medija nakon primitka ispravka) ne udovoljite mojem zahtjevu za objavom ispravka, bit ću prisiljen protiv Vas, kao glavnog i odgovornog urednika online portalu Novosti, pokrenuti odgovarajuće sudske postupke, sukladno čl. 46., st. 1. ZM.

S poštovanjem,

Mevludi Arslani, mag. arab.