Novosti

Kultura

Ivan Ergić na Danima kule

U srijedu, 28. srpnja, započinje jedanaesta kulturna manifestacija "Dani kule" u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom na kojoj će, između ostalih, sudjelovati Ivan Ergić, Maruška Aras i Slobodan Marunović

Large program dana kule 2021  1

Ivan Ergić, Dunja i Ante Gusić, Danijela Bjelanović, Nenad Pepić, Maruška Aras, Slobodan Marunović, samo su neki od gostiju koji će sudjelovati na jedanaestoj kulturnoj manifestaciji "Dani kule" u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom.

Organizatori iz Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi najavljuju da će prvog dana, u srijedu 28. srpnja, središnja točka programa biti promocija nove zbirke pjesama Ivana Ergića „Priručnik za čekanje“. Ivan Ergić je porijeklom iz nedalekih Gaćeleza u susjednoj Šibensko-kninskoj županiji, bivši je nogometaš koji je igrao za mnogo poznatih klubova poput Juventusa, Basela i Bursaspora, te kao reprezentativac Srbije i Crne Gore sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Osim toga, Ergić - koji je sentimentalno izrazito vezan uz svoj stari kraj – uspješan je pjesnik. Razgovor s njim moderirat će novinar i pisac Gordan Nuhanović, a večer će uljepšati nastup ženskog vokalnog ansambla "Fige" iz Zadra.

Drugog dana manifestacije, u četvrtak, 29. srpnja, održat će se tribina "Kultura u provinciji" u okviru koje će Dunja i Ante Gusić te Danijela Bjelanović iz Benkovca i Nenad Pepić iz Obrovca podijeliti s publikom svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u provedbi kulturnih programa u ruralnom području. Potom će Maruška Aras izvesti nagrađivanu monodramu „Školjka šumi“ u režiji Hrvoja Korbara i produkciji Teatra VeRRdi, adaptaciju romana "Izvanbrodski dnevnik" Slobodana Novaka.

Tijekom ljeta Kula će ugostiti i monodramu prema tekstu Borisa Magaša "Vrijeme i prostor serdara kotarskog Stojana Mitrovića Jankovića" u izvedbi i režiji Slobodana Marunovića, glumca Crnogorskog narodnog pozorišta i pjesnika, laureata Goranovog proljeća. Kako 30. srpanj kao datum izvedbe nije još potvrđen, termin održavanja predstave bit će naknadno utvrđen. Više o manifestaciji doznajte na stranici organizatora i Facebooku.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više