Novosti

Politika

Ivan Slavica: Mladi trebaju u politiku

U Hrvatskoj je od 2015. na snazi konzervativna revolucija zadiranja u prava žena i manjina. Još jedna vlada desnog centra i radikalne desnice zemlju bi još više vratila u prošlost, a posljedice bi bile rast korupcije i novi val iseljavanja mladih, kaže najmlađi kandidat Nove ljevice na listi s platformom Možemo!

M3fefw7r9nko17q6rktt67duef9

Ivan Slavica

Najmlađi ste kandidat na listi platforme Možemo! u Šibensko-kninskoj županiji. Kako ste se odlučili za politiku?

Politika me zanima od najmlađih dana, a aktivno je pratim od petog razreda osnovne škole. Glavni motiv za ulazak u političku arenu bio je sramni odnos ministrice Blaženke Divjak i njenog ministarstva prema prosvjetnim radnicima tijekom lanjskog štrajka te prema nama, maturantima i učenicima, tijekom epidemije koronavirusa. Kada su raspisani izbori, odmah sam znao za koga ću glasati, ali me ponuda Rade Borić, koju znam od 2017. godine, iznenadila. Trebalo mi je nekoliko dana da razmislim i na kraju sam prihvatio. Velika mi je čast biti na listi s ljudima koji nisu ušli u politiku da se obogate već da društvo mijenjaju nabolje.

Kakvi su vam politički planovi?

Moja je želja zainteresirati mlade za politiku jer jedino političkim angažmanom mogu spriječiti druge da im unište budućnost. U nedostatku planova i programa za budućnost političke elite nas svakodnevno ‘raketiraju’ temama iz prošlosti. Ulaskom platforme Možemo! u Sabor u javnom prostoru će se konačno pokrenuti rasprava o zelenom gospodarstvu i prelasku na niskougljične izvore energije. Želja mi je upisati Pravni fakultet zato što želim ući u sukob s koruptivnom hobotnicom koja je svojim pipcima omotala hrvatsko društvo i ne da mu disati.

Što je najveći problem društva?

Korupcija i stalna ideološka prepucavanja tjeraju mlade iz Hrvatske i ne stvaraju dobru atmosferu u društvu. Logično je da se mladi iseljavaju kada se protiv vodeće stranke u zemlji, koja vlada skoro 25 godina, vodi sudski proces kao protiv zločinačke organizacije, a na javnom servisu promovira prekopavanje Jasenovca. U takvom društvu nitko tko ima priliku otići ne želi ostati. Hrvatska je Ustavom definirana kao socijalna država, ali se u stvarnosti tako ne ponaša.

U Hrvatskoj je od 2015. na snazi konzervativna revolucija zadiranja u prava žena i manjina. Još jedna vlada desnog centra i radikalne desnice zemlju bi još više vratila u prošlost, a posljedice bi bile rast korupcije i novi val iseljavanja mladih. Zato se nadam da će platforma Možemo! sukladno rezultatima izbora i s najkvalitetnijim ljudima participirati u vlasti ili biti snažan korektiv vladajućima i u Saboru ukazivati na anomalije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više