Novosti

Intervju

Ivana Tomić: Karačić me šokirao

Glasnogovornica Hrvatske seljačke stranke: Nadam da će se institucije pozabaviti njegovom retorikom, sad kad je zastupnik u Skupštini Grada Zagreba

Txrb2n0726iz6z5vlyt6x2vtbqy

Ivana Tomić (foto Petar Glebov/PIXSELL)

Za uvod, prošlog ljeta ste se osvrnuli na senzacionalizam u naslovu teksta na jednom portalu: ‘Novi napad u Zagrebu: Azilant silovao ženu u WC-u Importanne centra’?

Neke teme su vrlo osjetljive i gotovo svi mediji se trude biti maksimalno korektni pa čak ih i ne objavljivati kako bi se izbjegla hajka i panika. Jedna od tih tema u posljednje vrijeme su migranti. Puno se dezinformacija moglo pročitati i čuti zahvaljujući pojedinim medijima pa su ljudi u strahu. I kada je potrebno biti maksimalno obazriv, ne širiti paniku i lažne vijesti, imate jedan ili dva medija koji objave vijest kako je migrant silovao ženu, suprotno MUP-ovim informacija da se silovanje nije dogodilo. Ako su već morali objaviti, jer ne završava svaki napad na ženu, pokušaj silovanja ili silovanje u medijima, onda su barem trebali biti korektni i napad klasificirati kako su to priopćili iz policije. Posve otvoreno, da napad nije počinio migrant, ta vijest ne bi ni bila objavljena.

Potom ste na Twitteru dobili odgovor zagrebačkog odvjetnika Davorina Karačića, novog gradskog vijećnika koji vam je poručio: ‘Fuj, šteta što ti nisi bila umjesto te žene.’

Bila sam šokirana kad sam vidjela što mi je odgovorio. No ono što je najgore jest cijeli niz uvreda od istomišljenika gospodina Karačića koje su stigle na moj račun; uvreda i prijetnji, meni i mojoj obitelji. Imala sam ga namjeru prijaviti i tužiti, ali sam na nagovor mojih najbližih, ali i nekoliko odvjetnika, odustala. Rekli su mi da to nema smisla, da će predugo trajati i da neću ništa postići. Žao mi je zbog toga, jer mislim da se protiv takve retorike i nasilja svatko mora boriti, bez obzira na to što je sustav trom. Šutnja je najgori oblik borbe pa se nadam da će se institucije pozabaviti njegovom retorikom, sad kad je zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Kako komentirate da Karačič postaje član zagrebačke Skupštine u ime stranke Neovisni za Hrvatsku?

Gospodin Karačić je izabran demokratskim putem, a njegov izbor govori više o gospođi Esih i gospodinu Hasanbegoviću nego o njemu. Došlo je vrijeme za promjene na čelu Grada, što je vidljivo iz puno razloga. Vrijeme je za ljude koji će javno osuđivati bilo koji oblik nasilja i netrpeljivosti prema onima koji misle i žive drugačije, ali i štititi interes svih građana Zagreba, a ne samo pojedinaca.

Intervju

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više