>

novosti logo

Piše Novosti

Javite se na Festival dječje ilustracije

SKD 'Prosvjeta' i Centar 'Sava Mrkalj' pozivaju učenike osnovnih škola da do 20. oktobra pošalju ilustracije za Festival dječje ilustracije. Ovogodišnja tema su likovi i scene iz djela Ljubivoja Ršumovića

Središnja knjižnica Srba u Hrvatskoj, koja djeluje u okviru Srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta' i Centar za obrazovanje 'Sava Mrkalj' pozivaju učenice i učenike osnovnih škola da sudjeluju na trećem Festivalu dječje ilustracije 2019. i ilustriraju omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Ljubivoja Ršumovića.

Cilj manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje kako bi djeci približili kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

Krajnji rok za slanje radova je 20. oktobar 2019. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Ljubivoja Ršumovića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon. Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH

Preradovićeva 18/1p.p. 739

10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji bit će objavljeni na web stranici biblioteke http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/. Manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo spoljnih poslova RS, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Grad Zagreb.

1/1