Novosti

Politika

Jedna muka manje

Svečano je otvoren novoizgrađeni most na Korani kod Veljuna, čime je stanovništvu skraćen put do druge obale

Ty0sr2paugpzxqweavj6uj3jlz5

Most kod Veljuna na rijeci Korani, vrijedan preko pet miliona kuna, u ponedjeljak je svečano otvoren uz prisustvo brojnih uzvanika, među kojima su bili i oni koji su posljednjih nekoliko godina radili na njegovoj izgradnji. Betonski most duljine 81 metra izgrađen je na mjestu starog drvenog mosta kojeg je 2014. odnijela nabujala rijeka, čime je lokalnom stanovništvu život bio znatno otežan.

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je da svaki most znači ‘jedno putovanje kraće i jednu muku manje’.

- Naš trud se isplatio, jer je trebalo smanjiti muke ljudima kojima je putovanje zaobilaznim cestama činilo život težim. Ovaj most će im omogućiti da imaju lakši pristup zdravstvenoj zaštiti, da jednostavno obavljaju razmjenu robe i posjete jedni drugima. Neka ovaj most bude primjer u kojem pravcu bismo trebali ići, da Karlovačka županija i sve ceste koje u njoj postoje budu tretirane u skladu s vašim potrebama, u skladu s onim što nalaže sigurnost cesta. Posao je priveden kraju uspješno, kvalitetno i na zadovoljstvo svih nas - rekao je Pupovac u Veljunu.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, zahvalio se svim partnerima koji su sudjelovali u realizaciji izgradnje mosta: lokalnoj vlasti, Hrvatskim cestama, ŽUC-u i Vladi Republike Hrvatske.

- Milorad Pupovac i župan Damir Jelić kontaktirali su me 2017., kada sam došao ovdje s Hrvatskim cestama i vidio da postoji velika potreba i želja da se ovaj projekt realizira. Zajedničkim snagama smo iznijeli izgradnju, ne samo mosta već i pristupne ceste koja vodi na državnu cestu D1, za što posebno treba pohvaliti ŽUC - kazao je Butković.

Presijecanju vrpce i puštanju mosta u promet prisustvovali su i lokalni čelnici, konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović, saborski zastupnik Boris Milošević, župan Damir Jelić, dožupan Mirko Martinović, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te brojni mještani Veljuna i okolice.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više