Novosti

Kronika

Jelić zasjedao u Krnjaku

Održani razgovori župana Karlovačke županije Damira Jelića i vodstva Općine Krnjak o izgradnji dječjeg vrtića, vodoopskrbe, odvodnje i parkirališta u centru mjesta

482z4zorzogh8875gvh4dn4nrpo

Kolegij župana u Krnjaku

Najveći komunalni projekti u općini Krnjak bili su glavna tema kolegija župana Karlovačke županije Damira Jelića (HDZ) s pročelnicima Karlovačke županije održanog u ponedjeljak u Krnjaku, na kojem su sudjelovali i članovi kolegija krnjačke općine na čelu s načelnikom Dejanom Mihajlovićem. Izgradnja dječjeg vrtića, vodoopskrba i odvodnja voda te izgradnja parkirališta u centru Krnjaka bili su na dnevnom redu. Govorilo se također o demografiji, radnim mjestima, investicijskom planu kao i spornom Centru za gospodarenje otpadom Babina gora kao i državnoj imovini na području krnjačke općine. Također je bilo govora o izdavanju akata za gradnju te aktivnostima i projektima JURRA-a (Javna ustanova Regionalna razvojna agencija), stoji na internetskim stranicama Karlovačke županije.

Načelnik Mihajlović je pohvalio rad Karlovačke županije i posebno održavanje kolegija po terenu. Pohvaljena je usmjerenost ka projektima, a posebno rad Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš koji u iznimno kratkom roku izdaje potrebne akte.

Nakon održanog kolegija, župan i saradnici su posjetili lokalnu firmu GEO-COM d.o.o. iz Budačke Rijeke, koja se bavi proizvodnjom gljiva te sušenog voća i povrća. Sa radom tvrtke goste je upoznao vlasnik Saša Gale koji je istaknuo da je firma osnovana 1992. godine. Danas zapošljava 27 radnika u stalnom radnom odnosu te desetak sezonaca preko ljeta. Godišnje proizvode 600 tona šampinjona koje distribuiraju u gotovo sve trgovačke centre širom Hrvatske. Namjera je proširiti proizvodne kapacitete čime bi se još zaposlilo 5-6 novih radnika. Trenutno su u procesu razvoja projekta iskorištavanja bio-otpada od gljiva koji koriste za stočnu hranu.

Projekt vodi profesorica s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Maja Popović, koja je istaknula velik potencijal ovog projekta. Dosadašnja istraživanja pokazala su iznimne rezultate jer ova vrsta stočne prehrane znatno povećava kvalitetu mesa stoke i peradi. Cilj je ovakav način prehrane primijeniti na stoci i peradi ovog kraja, što bi u konačnici predstavljalo priliku za proizvodnju vlastitih robnih marki, vezanih uz Kordun i Krnjak.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više