Novosti

Kronika

Jeличић нa чeлу бeлoмaнaстирскe Прoсвjeтe

Дejaн Jeличић (38) стручни je сурaдник зa прaвнa питaњa, зaпoслeн у бeлoмaнaстирскoм Урeду зa људскa прaвa, a oбaвљa и функциjу в.д. сeкрeтaрa ВСНM-a Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje

Swhbk422g8arcoww2qz1smjwuhy

Pododbor Beli Manastir SKD-a ‘Prosvjeta’ održao je izbornu skupštinu na kojoj je bilo osmero od ukupno 15 članova s pravom glasa te Svetislav Mikerević iz Bobote kao predstavnik Glavnog odbora SKD-a ‘Prosvjeta’ i kao gost Tihomir Sekeruš iz Bijelog Brda, predsjednik Koordinacionog odbora Istočna Slavonija, Baranja i zapadni Srem.

Predsjednik Pododbora Dejan Jeličić podnio je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. godinu te program rada i financijski plan za 2020. godinu. Nakon kraće rasprave, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni. U toku 2019. godine Pododbor je odradio, organizirao ili sufinancirao 19 aktivnosti. Sve je to ostvareno s ukupnim prihodima od oko 25.000 kuna. Uz članarinu od 480 kuna, sav ostali prihod potječe od Savjeta za nacionalne manjine. Na kraju skupštine članovi su jednoglasno ponovo izabrali Dejana Jeličića za predsjednika i Predraga Stojanovića za sekretara Pododbora, a Bojanu Kurlagić za zamjenicu predsjednika.

Dosadašnji zamjenik Milenko Stanić, naime, zahvalio se na dužnosti i predložio da se izabere neko mlađi pa je predložena Bojana Kurlagić, predsjednica Udruge roditelja i djece Pčelice. Tridesetosmogodišnji Dejan Jeličić je stručni suradnik za pravna pitanja, zaposlen u belomanastirskom Uredu za ljudska prava, a obavlja i funkciju v.d. sekretara Vijeća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više