Novosti

Politika

Još jedna šansa razgovorima

Došli smo do krajnje granice, do crte koju ne možemo prijeći u svrhu odbrane temeljnih demokratskih vrijednosti, rekao je Boris Milošević nakon Predsjedništva SDSS-a na kojemu je odlučeno da će ta stranka nastaviti razgovore s vladajućima

48cdkny5e14qe6jz6xw3jpo3t2k

Boris Milošević i Dragana Jeckov

Na sjednici Predsjedništva SDSS-a održanoj u ponedjeljak, na kojoj se odlučivalo o tome hoće li ta stranka zbog niza otvorenih pitanja ostati u vladajućoj koaliciji, zaključeno je da će se nastaviti razgovori s koalicijskim partnerima.

- Donesen je zaključak da smo došli do krajnje granice do koje možemo ići kao stranka, da smo došli do crte koju ne možemo prijeći u svrhu odbrane temeljnih demokratskih vrijednosti vladavine prava, slobode medija, međunarodnih obaveza Hrvatske, prava srpske nacionalne manjine i svega onog što je s Vladom dogovoreno, potpisano i usvojeno u operativnim programima koji se tiču srpske manjine - rekao je Boris Milošević, predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a.

Kako je objasnila njegova kolegica Dragana Jeckov, Predsjedništvo SDSS-a je ovlastilo predsjednika stranke Milorada Pupovca i Klub zastupnika da o ukupnoj situaciji razgovaraju s koalicionim partnerima.

Sjednica Predsjedništva SDSS-a održana je nakon više Pupovčevih najava da će se nakon izvanrednih izbora u Ličko-senjskoj županiji raspravljati o tome ostaje li stranka u vladajućoj koaliciji i hoće li i dalje podržavati vladu Andreja Plenkovića.

Podsjetimo, tokom posljednjih sedmica desilo se više incidenata na štetu srpske zajednice i predstavnika Srba u Hrvatskoj, ali i ljudskih prava i slobode medija, uz veliku količinu govora mržnje koji HDZ i Plenković prešutno odobravaju. Tako su na nedavno održanim karnevalima u Kaštelima spaljene dvije lutke Milorada Pupovca u srpskoj nošnji te je odglumljen napad na vaterpoliste Crvene zvezde, što je predsjednik SDSS-a nazvao poticanjem na nasilje u atmosferi mržnje koju dopušta državni vrh.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više