Novosti

Kultura

Kampanja za zaštitu umjetničkog nasljeđa Vere Dajht Kralj

Volonteri Živog ateljea DK pozivaju građane da se pridruže akciji zaštite i promocije zbirke kiparice Vere Dajht Kralj, čije će monografija i izložba iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima prvi put biti predstavljene 3. oktobra u Hrvatskom Muzeju Arhitekture

Iyv73p7b3ua2cjgret6nwbydx3d

Vera Dajht Kralj

Volonteri Živog ateljea DK pozivaju građane da se pridruže akciji zaštite i promocije vrijedne zbirke velike kiparice Vere Dajht Kralj, zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, o kojoj brinu zadnje tri godine svog postojanja. Dosad su digitalizirali više od 2.000 kataloških jedinica zbirke ove kiparice, stvorili javni repozitorij, pokrenuli niz inicijativa i projekata, a sada organiziraju i promociju njene prve monografije te prve izložbe iz fundusa zbirke o javnim skulpturama i spomenicima, koja će biti otvorena 3. oktobra u Hrvatskom Muzeju Arhitekture - HAZU.

Kako bi sakupili dovoljno sredstava za izložbu i monografiju o kiparici Dajht Kralj pokrenuli su akciju putem Indiegogo platforme za javno financiranje na internetskoj stranici. Nude i mogućnost sponzoriranja odljeva skulptura kojima prijeti propadanje, čime je moguće u vlastitoj zbirci osigurati brončani original. Informacije su dostupne putem e-maila: zbirkadajhtkralj@ziviatelje.dk .Također, ovoj inicijativi moguće se pridružiti svojim dolaskom u Atelje, u Ilici 110 u Zagrebu, ukoliko posjedujete stručno znanje o restauraciji umjetničkih djela, njihovoj pripremi za izložbe ili posjedujete neki drugi aspekt znanja o kulturnom menadžmentu ili prikupljanju sredstava.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više