Novosti

Društvo

Kaнaлизaциja зa Плaвницe

Нaсeљe Гoрњe Плaвницe кoд Бjeлoвaрa трeбaлo би oвe гoдинe дoбити нoви кaнaлизaциjски систeм. Зa oвaj инфрaструктурни прojeкт инвeститoри су Вoднe услугe, a у плaну je изгрaдњa прeкo двa килoмeтрa грaвитaциjских цjeвoвoдa дo нoвeмбрa 2023.

Large 1

Naselje Gornje Plavnice kod Bjelovara trebalo bi ove godine dobiti novi kanalizacijski sistem. Za ovaj infrastrukturni projekt investitori su Vodne usluge. U planu je izgradnja preko dva kilometra gravitacijskih cjevovoda, što će omogućiti priključke za više kućanstava. Svi radovi na kanalizaciji bi trebali biti završeni do novembra 2023. godine. Za izvođač je izabrano preduzeće AMB gradnja d.o.o. Zagreb koje bi s prvim radovima trebalo početi tokom mjeseca januara. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak za javnost je prokomentarisao ovaj novi projekt.

- Ugovori su potpisani, nabava je provedena, tvrtka AMB gradnja d.o.o. Zagreb je dobila posao i vjerujemo da će ga u 2023. završiti. Najvažnije je za stanovnike Gornjih Plavnica da će imati priključke na kanalizacijsko-odvodnu mrežu i mi ćemo nastojati da se ta mreža što više širi - istaknuo je Hrebak. O realizaciji projekta u Gornjim Plavnicama govorio je i Ivan Ivančić, predsjednik uprave preduzeća Vodne usluge.

- Priprema se projekt izgradnje kanalizacije za glavninu ulica u ukupnoj duljini od 2.815 metara s 90 mogućih priključaka. To je samo jedna od dionica koje pripremamo za aglomeraciju 2 za rubne dijelove grada, od Brezovca, Rajića, Prgomelja i Stančića - naglasio je. Još se čeka odobrenje fondova za financiranje projekta, a ako se novac ne dobije iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti ili iz nacionalnih sredstava, financirat će ga same Vodne usluge.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više