Novosti

Politika

Katran i perje: Dva oka u glavi

Ovotjedna titula kateheta među političarima svakako pripada Josipu Sariću, savjetniku u Ministarstvu socijalne politike i mladih, koje sve učinkovitije provodi program desekularizacije javnog života

0nz5dhlrz9drerwc36xow714zl7

Josip Sarić

Svi su izgledi da će se rijetke neugledne i obješenjačke rubrike poput ‘Katrana i perja’ uskoro preoblikovati u kronike pod radnim nazivom ‘Ovotjedno javno prikazivanje sekularizma kao potpuno promašene ideje’. Netom nakon što smo prošli tjedan zabilježili predavanje Marka Perkovića Thompsona učeničkim mulcima i prikazivanje filma Jakova Sedlara đačkim deranima, organizirano pod okriljem Crkve, ministar graditeljstva Lovro Kuščević pozdravio je novinare s ‘Hvaljen Isus’. Na taj način je dokazao da su tekovine Francuske revolucije definitivno potrošena roba i da kao takve nikad nisu zaživjele u Domoljubnoj koaliciji i pripadajućem joj priljepku Mostu.

Ovotjedna titula kateheta među političarima svakako pripada Josipu Sariću, savjetniku u Ministarstvu socijalne politike i mladih, koje sve učinkovitije provodi program desekularizacije javnog života.

- Naša Hrvatska ne smije postati zemlja grobova i uspomena, nego mora biti zemlja života, zemlja Hrvata i katolika… Mi, koji imamo obitelji, moramo biti ohrabrenje, djelatna potpora i znak nade mladima da ne odgađaju odluku o zasnivanju braka i obitelji - posve nadahnuto je govorio Sarić na drugom Nacionalnom studijskom danu za djelatnike i suradnike u pastoralu braka i obitelji, koji je održan u Osijeku u organizaciji Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj te Povjerenstva za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Da bi poruka bila lišena bilo kakve dvosmislenosti, tj. prilagođena i djeci s teškoćama u razvoju, Sarić je svoje stavove prisnažio odlučnom tvrdnjom da su ‘otvorena vrata suradnje između Vlade RH i Crkve u brizi za opće dobro kao što su brak, obitelj i roditeljstvo’.

Novinari nekih jakobinsko-boljševičko-homoseksualno nastrojenih portala stali su odmah zdvajati jesu li to bile riječi savjetnika ili je on samo čitao govor koji je napisala osobno ministrica Bernardica Juretić. No ovakve nijanse pokazale su se potpuno nebitnima. Sarić je bio najavljen tek kao čitač ministričinog pisma, no koga je to zapravo briga kada znamo da su i hrabri branitelji iz Savske 666 nakon 555 dana čuvanja položaja i velikih žrtava tokom pružanja otpora bivšim nenarodnim vlastima rovove napustili uz poruku o savezništvu svjetovnog i duhovnog vodstva Hrvatske, sve uz svečani zavjet: ‘Od prvog trenutka je i Crkva stala uz branitelje, i ostala do zadnjeg trenutka… Zajedno nastavljamo, 100% za Hrvatsku, i to kroz institucije ove države…’

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više