Novosti

Politika

Keleminec pozvao na zabranu obilježavanja Dana ustanka

Vođa proustaškog A-HSP-a i nekolicina njegovih pristaša ovaj su put ispred ureda Srpskog narodnog vijeća prosvjedovali s transparentom ‘Krvavi Srb’

Vt0z863i2o9n5g2kn2q3lvv53f5

(foto Tomislav Miletić/PIXSELL)

Vođa marginalne i izvanparlamentarne Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec održao je već tradicionalni protest ispred ureda Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu pod geslom ‘Krvavi Srb’, što je pisalo i na razvijenom transparentu.

U društvu 15-ak pristaša, policijskog obezbjeđenja i tek ponekog znatiželjnog prolaznika koji je nakratko zastao da vidi što se događa, Keleminec je u subotu pozvao na zabranu obilježavanja godišnjice ustanka naroda Hrvatske 27. jula u Srbu koju svake godine organiziraju Srpsko narodno vijeće, Savez antifašističkih boraca i općina Gračac.

- Deset godina borimo se da laž ne postane istina, deset godina odlazimo u Srb i ove godine ponovno ćemo otići 27. srpnja - rekao je Keleminec, koji je okupljanje u Srbu nazvao četničkim dernekom, a ustanike iz 1941. četnicima i zločincima.

- Pod zvijezdom petokrakom komunističke Jugoslavije JNA je 1991. ubijala, klala i rušila hrvatske gradove Vukovar, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, Slavonski Brod i ubijala na tisuće Hrvatica i Hrvata… Zar moramo doživljavati da oni koji su bili agresori i koji su ubijali danas vladaju u Hrvatskoj, budu građani prvog reda i da diktiraju progon hrvatskih branitelja - rekao je Keleminec, koji je i za ovu zgodu reciklirao dijelove svojih ranijih antisrpskih govora. U svojim prozivkama nije zaobišao ni Milorada Pupovca.

- Pupovac danas drži vlast premijeru Andreju Plenkoviću kao što će sutra SDP-u - rekao je Keleminec, kojeg je policija već kazneno prijavila zbog poticanja na nasilje i mržnju jer u tri navrata tokom 2017. i 2018. javno spalio primjerke tjednika Novosti. 

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više