Novosti

Kronika

Knjige za Varaždince

VSNM Varaždina primilo je donaciju od 171 knjige od mlade varaždinske porodice Paravinja. Sedamdeset posto knjiga iz područja beletristrike je na latiničnom i oko 30 posto na ćiriličnom pismu

Large 3

(foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždina primilo je donaciju od 171 knjige od mlade varaždinske porodice Paravinja. Danka Marić-Paravinja (34) zaposlena je u Centru za socijalnu skrb Varaždin, a njen suprug Miodrag Paravinja (35) profesor je muzičke umjetnosti u varaždinskoj Prvoj Gimnaziji.

- Darovali su nam oko 70 posto knjiga na latiničnom i oko 30 posto na ćiriličnom pismu, iz područja beletristrike. Nešto je povijesnih romana i dječje literature. Taj mladi bračni par uskoro će dobiti prinovu u obitelji te im treba veći stambeni prostor. Zato su htjeli nekome darovati svoje knjige. Naše Vijeće su pronašli na internetskim stranicama pa su nam knjige ponudili, a mi smo donaciju radosno prihvatili. Vijeće je svoju zahvalnost izrazilo osobno, ali i pisanom zahvalnicom. Ova gesta je za svaku pohvalu i zaslužuje da javnost o njoj bude obaviještena, što smo i učinili putem lokalnih medija - rekao je Mile Sekulić, predsjednik VSNM-a Varaždina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više