Novosti

Kronika

Kojи прoблeми мучe Српкињe?

Нe трeбa oдустaти oд сeбe и свoг идeнтитeтa, чaк и кaд тo дoнoси нeугoднoсти, пoручeнo je с трибинe "Прoблeми жeнa у мaњинскoj зajeдници" oдржaнe у Риjeци

Large tri ri 1

Dragana Jeckov, Zoran Stanković i Aneta Vladimirov

U sklopu programa za ožujak, koji je pododbor SKD-a „Prosvjeta“ u Rijeci u potpunosti posvetio ženama i ženskim pravima, u prostorijama VSNM-a Primorsko-goranske županije u Rijeci održana je tribina "Problemi žena u manjinskoj zajednici".

Uz moderiranje predsjednika županijskog VSNM-a Zorana Stankovića, o toj su temi govorile saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov i voditeljica Odjela za kulturu SNV-a Aneta Vladimirov.

Više od pedeset sudionika tribine imalo je prilike sudjelovati u razgovoru s gošćama koje su otkrile svoje motive za javno djelovanje, govorile o neugodnostima, razočaranjima, ali i želji da se ustraje na svojim uvjerenjima.

"Ne odustati od sebe i svojeg identiteta čak i kad to donosi neugodnosti, stav je do kojeg treba držati", poručile su gošće. "Etnomimikrija može donijeti neke kratke benefite za onoga koji se koristi njome, ali time ne dobivate ni čast, ni ugled u svojoj zajednici, samo podsmijeh i ruganje većine", zaključile su Jeckov i Vladimirov.

Ova tribina dio je programa održanog tokom ožujka, koji su u organizaciji „Prosvjete“ i VSNM-a u potpunosti bili posvećene ženama. Prethodili su joj "Ples na svili" Ane Dragićević Vukman i projekcija kultnog filma "Nije lako s muškarcima" s Milenom Dravić u glavnoj ulozi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više