Novosti

Kronika

Koлaчиjaдa у Вoћину

Пoдoдбoр ‘Прoсвjeтe’ у Вoћину уприличиo je у Хрвaтскoм дoму другу пo рeду Koлaчиjaду, смoтру слaстичaрских дeлициja тaмoшњих дoмaћицa и њихoвe гoшћe

40foohetc5wrziqsvxzxt1fo9sx

Pododbor ‘Prosvjete’ u Voćinu upriličio je 11. novembra u Hrvatskom domu drugu po redu Kolačijadu, smotru slastičarskih delicija tamošnjih domaćica i njihove gošće. Ta kolačijada istovremeno je bila i sedma smotra folklora u tom mjestu. Po odluci četvoročlanog žirija kome je na čelu bila Sandra Jadek, najpoznatija slastičarka u kraju, među 18 takmičarki najbolje su bile Marija Karan, Branka Karan i Božica Ojkić. U žiriju je bio i predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.

- Drago mi je što bez obzira na teškoće u kojima živimo imate snage i volje za ovakva akcije koje osim predstavljanja vašeg umijeća znače i druženje, njegovanje prijateljstva i suradnje. U tome ćete uvek imati našu podršku, rekao je Rkman. Prisutnima se obratio i zamjenik župana Virovitičko podravske županije Igor Pavković koji je prisutan u svim aktivnostima srpske zajednice tog kraja. Najviše koreografija, čak četiri, imale su komšije iz Pododbora ‘Prosvjete’ iz Slatine, a uz domaćine i KUD Zora iz Silaša, učestvovao je i KUD Petar Kočić iz Nove Topole u Republici Srpskoj.

Priznanja nagrađenim autoricama kolača uručila je Dragica Vučković, predsjednica voćinske Prosvjete, a zahvalnice su uručene i svim učesnicima programa, kao i Općini Voćin, jednoj od pokrovitelja manifestacije, u čije ime je skupu prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Joza Jaković.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više