>

novosti logo

Piše Novosti

Komemorativni skup u Glini

Na 78. godišnjicu ustaških zločina u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, SNV poziva na okupljanje koje će se održati u ponedjeljak 29. jula, s početkom u 17 sati, na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve

Na 78. godišnjicu ustaških zločina u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Srpsko narodno vijeće odat će pijetet ubijenim Srbima iz Gline i sela nekadašnjeg kotara Vrginmost - Čemernice, Topuskog, Pješćanice, Crevarske Strane, Batine Kose, Bukovice i Trepče.

Komemorativno okupljanje održat će se u ponedjeljak 29. jula, s početkom u 17 sati, i to na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve, točnije ispred Spomen doma, 1995. godine preimenovanog u Hrvatski dom.

Na komemoraciji će govoriti predsjednik SNV-a Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić.

SNV se na godišnjicu zločina pridružuje se dugogodišnjim apelima i inicijativi da se objektu, koji se sada nalazi na nekadašnjem mjestu pravoslavne crkve, odnosno na mjestu zločina vrati naziv Spomen-dom te da on bude vraćen u svoju prvobitnu namjenu komemoriranja i sjećanja na jedan od najtežih trenutaka u recentnoj glinskoj povijesti.

1/1