Novosti

Kronika

Koмпjутeр зa oгулинскe aнтифaшистe

УAБA Jуг Зaгрeб дoнирaлa кoмпjутeр кoлeгaмa нa тeрeну: Свaкa пoмoћ je дoбрoдoшлa, jeр унaзaд нeкoликo гoдинa Удружeњa aнтифaшистa грaдa Kaрлoвцa и Kaрлoвaчкe жупaниje нису oд службeних влaсти у Грaду и Жупaниjи дoбили ни липe зa рaд, нити имajу свoje прoстoриje

Dvadeset i osmog decembra prošle godine, antifašisti iz Zagreba još jednom su iskazali svoju podršku prijateljima sa terena. U Dugoj Resi su kolegama iz Ogulina uručili polovni kompjutor s neophodnim priborom za rad. To je velika pomoć antifašistima iz Karlovačke županije, a u toku je akcija za nabavku kompjutora i za Udruženje antifašista Karlovačke županije. Ako se zna da zadnjih nekoliko godina Udruženja antifašista grada Karlovca i Karlovačke županije nisu od službenih vlasti u Gradu i Županiji dobila niti lipe za rad i da nemaju svoje prostorije, onda je ovo možda prvi korak u pokušaju rješenja njihovog statusa.

Nekoliko dana prije toga, 23. decembra su antifašisti u zagrebačkom Češkom domu održali i završnu svečanost povodom 75. godišnjice organizirane antifašističke borbe.

- Ideja da se pokloni računalo rodila se prilikom prošlogodišnje uspostave prijateljskih odnosa i suradnje sa Udruženjem antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Duga Resa, kada smo mi iz UABA-e Jug Zagreb došli jednim autobusom u posjet Dugoj Resi, Perjasici i općini Krnjak. Kako je tamo bila i tajnica UABA Ogulin Simica Nikšić, požalila se na uvjete rada, iako tamošnji drugovi imaju prostor u vlasništvu, ali bez ‘prozora u svijet’, pa se među našim članstvom rodila ideja da im poklonimo kompletno računalo. Od tada smo prikupljali sve komponente te je dogovoreno da računalo dovezemo u Dugu Resu, gdje su nas dočekali članovi UABA Ogulin - kazao je za Novosti Stjepan Šafran, tajnik UABA Jug Zagreb.

Vrijednost rabljenih kompjuterskih komponenti je oko pet hiljada kuna.

- Naše zalaganje za antifašističke civilizacijske demokratske vrijednosti se realizira i kroz razgranavanje suradnje između udruga civilnog društva koje poštuju antifašizam, a posebno težimo što češćoj svestranoj suradnji antifašističkih udruga unutar Hrvatske i u regiji. Da bi lakše komunicirali, nužna su i ova suvremena sredstva, pa je otuda naša namjera da skupljamo rabljena računalna sredstva, popravljamo ih te doniramo udrugama koje ih još nemaju - zaključuje Stjepan Šafran.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više