Novosti

Politika

Konferencija o stogodišnjici stvaranja Jugoslavije

Na konferenciji, koja će se u subotu održati u knjižnici SKD-a ‘Prosvjeta’, izlagat će šestoro znanstvenika i autora iz Hrvatske, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva

Leznzhp7l0ds6zv2b9pl07iut74

Arhiv Srba u Hrvatskoj Srpskog narodnog vijeća i novopokrenuti časopis Tragovi: časopis za srpske i hrvatske teme organiziraju u subotu 1. decembra 2018. u Zagrebu konferenciju: ‘1918. u stogodišnjoj perspektivi: stvaranje jugoslavenske države’.

Na konferenciji, koja će se održati u prostorijama knjižnice SKD-a ‘Prosvjeta’ u Preradovićevoj 18/I (Zagreb), izlagat će šestoro znanstvenika i autora iz Hrvatske, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Program započinje u 9.30 uvodnim izlaganjem prof.dr. Dejana Đokića (Goldsmiths, University of London) s naslovom ‘Vek Jugoslavije: kako i zašto su Jugosloveni stvorili zajedničku državu’, da bi se nastavio predavanjem prof.dr.sc. Tihomira Cipeka (Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu) ‘Pravo i moć: dva diskursa o ujedinjenju’, te dr.sc. Branke Boban pod naslovom ‘Hrvatska politička elita prema stvaranju jugoslavenske države’.

Nakon pauze u 14 sati predviđeno je izlaganje Čedomira Višnjića iz SKD-a ‘Prosvjeta’ o jugoslavenstvu zagrebačkog Srbobrana, u 15.15 dr.sc. Goran Vasin s Univerziteta u Novom Sadu govorit će na temu ‘Prečanski Srbi u Velikom ratu 1914-1918.’, a prof.dr. Erika Harris s University of Liverpool o integraciji: ‘Integration and disintegration: are there lessons for contemporary nationalism and the EU?’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više