Novosti

Kronika

Košnice za povratnike

U okviru programa pomoći Srbima povratnicima, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije donirao je 155 pčelinjih košnica koje su podijeljene na području Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke i Ličko-senjske županije

O07wupmaevqoqpf3l79kc2mmbfq

U okviru programa pomoći Srbima povratnicima, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije donirao je 155 pčelinjih košnica s opremom koje su podijeljene na području Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke i Ličko-senjske županije.

- Vrijednost košnica je oko 114.000 kuna, SNV je organizirao uvoz, distribuciju i plaćanje PDV-a, a svaka od četiri županija dobila je četvrtinu ukupnog broja košnica - rekla je za Novosti Emina Đurašević iz Centra za razvoj SNV-a.

Dva kamiona s košnicama, koja su stigla 8. maja, na mjestima istovara dočekali su predstavnici županijskih vijeća srpske nacionalne manjine, koji su uz pomoć aktivista i vijećnika istovarili košnica i kasnije ih distribuirali krajnjim korisnicima.

- Ova donacija je nastavak uspješne suradnje SNV-a s Komesarijatom za izbeglice i migracije i okviru koje je proljetos raspodijeljen sjemenski kukuruz, a tokom godine očekuje se očekuje i donacija bijele tehnike - rekla je Emina Đurašević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više