Novosti

Kronika

Krosiranje na ‘Šparti’

Najbolji belomanastirski trkači učestvovaće u Kampu RTS-a i Sportskog saveza Srbije u Svilajncu, od 22. do 30. juna

Du1r52aoacg3oyxsa2tksgcu1jk

Veliko i šaroliko društvo na belomanastirskoj 'Šparti'

Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru (VSNM) organizovalo je Kros RTS-a na belomanastirskom Gradskom stadionu, popularno zvanom ‘Šparta’. Na Krosu se okupilo 40-ak djece koja su trčala i još 10-ak njih koji su došli kao moralna podrška, a nisu mogli trčati iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga. Pridružili su im se i roditelji, koji su pomagali oko svega.

Okupljene je pozdravio Predrag Stojanović, predsjednik VSNM-a i zamjenik belomanastirskog gradonačelnika, a Kros su popratili nastavnici i predstavnici različitih udruženja. Trčalo se u pet kategorija: vrtić, 1. i 2. razred, 3. i 4. razred, 5. i 6. razred te 7. i 8. razred. Svi su učesnici dobili diplome, a prvi dječak i prva djevojčica u svojoj kategoriji dobili su i medalje. Medalje su osvojili: Vrtić: Milica Njegomir i Dragan Dvornić, 1. i 2. razred: Anđela Ljepojević (2. r.) i Miloš Sarkanjac (1. r.), 3. i 4. razred: Nađa Dragaš (4. r.) i Mihajlo Kovačević (4. r.), 5. i 6. razred: Anja Kovačević (6. r.) i Milan Stanković (6. r.), 7. i 8. razred: Anja Brnjevarac (7. r.) i Momčilo Laketa (7. r.).

Na kraju su podijeljene pice te sokovi i voda za sve prisutne. Događaj je popraćen s puno smijeha, veselja i uzbuđenja, pogotovo to važi za najmlađe učesnike, kojih je bilo najviše i kojima je to bio poseban doživljaj, u kojem ih nisu omeli ni padovi tokom trčanja. Raduju se ponovnom krosu te neki od njih i boravku u Kampu RTS-a i Sportskog saveza Srbije ‘Svilajnac 2018’, od 22. do 30. juna ove godine. Kros ne bi bio isti bez pomoći djevojaka koje su prijašnjih godina vodile djecu u kamp u Srbiji ili su same učestvovale u kampu, a to su Bojana Urukalo, Jelena Dragosavljević, Mirjana Banjanac, Aleksandra Dvornić i Dragana Nikolić, ali i pomoći nezaobilaznog Saše Brnjevarca, koji se još uvijek oporavlja od nezgode, ali mu ni štake nisu bile prepreka da učestvuje u organizaciji i pripremi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više