>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Kukuruz za povratnike

I ovog proljeća Komesarijat za izbegla i raseljena lica Srbije donirao je sjemenski kukuruz povratnicima u Hrvatsku koji su bili u izbjeglištvu u Srbiji. Radi se ukupno o 900 vrećica, a svaka od njih je teška deset kilograma. SNV je, kao partner Komesarijata, 28. aprila distribuirao kukuruz na područje deset županija, od Koprivničko-križevačke do Šibensko-kninske, obuhvativši Liku, Kordun, Baniju , sjevernu Dalmaciju i zapadnu Slavoniju.

- Osim što je SNV platio PDV i troškove špedicije za donirano sjeme, od svojih je sredstava također kupio i dodatnih 150 vrećica - rekao je Predrag Krupljan iz Centra za razvoj koji djeluje pri SNV-u.

Distribucija je obavljena na dogovorenim lokacijama u suradnji s predsjednicima županijskih vijeća srpske nacionalne manjine.

- Ovim paketom pomoći obuhvaćeno je oko tisuću korisnika, s tim da je svaka županija dobila isti broj vrećica. Dogovoreno je i da starijim ljudima netko zasije kukuruz te da im ga preda nakon berbe - objasnio je Krupljan i dodao da će uskoro biti raspisan i javni poziv za povratnike kojima su potrebne košnice za pčele.

1/1