Novosti

Kronika

Kulen u inkubatoru

Bogat kulturno-zabavni program u Jagodnjaku: Župan Ivan Anušić je najavio izgradnju Kulen-inkubatora vrijednog oko 9 milijuna kuna

Gwyyvpeuorws2u8hzfpuinhb82o

Anušić, Radanović, Šovagović, Mlinarević i Ciganović

Općina Jagodnjak, jedina u Baranji sa srpskom većinom, ovogodišnje Dane Općine obilježila je bogatim kulturno-zabavnim programom, koji je uključivao folklor, likovnu koloniju, defile konjskih zaprega s jahačkom utakmicom, fišijadu, takmičenje u pripremanju cigan-pečenja te koncerte ‘Garavog sokaka’ i Snežane Babić – Sneki.

Vrhunac obilježavanja bila je 18. Kulinijada, na koju je predano 130 uzoraka za izbor najboljeg kulina, a žiri u sastavu: Slobodan Stanković (predsjednik), Nikola Barišić, Vladimir Ćorić, Mirko Novak, Dušan Paprić i Tomo Prstenjak zaključio je da 20 uzoraka spada u kategoriju zlatnih. Šampion 18. Kulinijade postao je Vlatko Šovagović iz Ladimirevaca (94 boda od 100 mogućih), drugi je bio Milan Radanović (93), a treći Zvonko Ciganović (93).

Okupljene majstore kulina, goste i mještane pozdravio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te najavio novi projekt i izgradnju Kulen-inkubatora vrijednog oko 9 milijuna kuna, čime bi proizvodnja te delicije dobila novi kvalitet. Također je prvoj trojici takmičara dodijelio nagrade. Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević istaknuo je da postoji veliki potencijal za povećanje proizvodnje kulina te podsjetio da se sva proizvedena količina i – proda.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više