>

novosti logo

Piše R. I.

Liturgija i komemoracija u Jasenovcu

U petak, 22. aprila 2016., s početkom u 9 sati, Srpska pravoslavna crkva (Eparhija slavonska) održat će se liturgiju za žrtve koncentracijskog logora Jasenovac. SNV će sa svojim županijskim organizacijama prisustvovati liturgiji koja će se održati u pravoslavnoj crkvi u selu Mlaka, a pridružit će se i komemoraciji koju u nedjelju, 24. aprila 2016., s početkom u 11 sati, podno jasenovačkog spomenika organizira Savez antifašističkih boraca i antifašista RH

Na godišnjicu proboja jasenovačkih logoraša, u petak, 22. aprila 2016., s početkom u 9 sati, Srpska pravoslavna crkva (Eparhija slavonska) održat će se liturgiju za žrtve koncentracijskog logora Jasenovac. Srpsko narodno vijeće sa svojim županijskim organizacijama prisustvovat će liturgiji koja će se održati u pravoslavnoj crkvi u selu Mlaka, a u znak solidarnosti pridružit će im se i predstavnici Koordinacije židovskih općina Hrvatske te udruženja antifašista.

Srpsko narodno vijeće sudjelovat će i na komemoraciji koju u nedjelju, 24. aprila 2016., s početkom u 11 sati, podno jasenovačkog spomenika organizira Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Ovom komemorativnom skupu prisustvovat će i udruženja logoraša iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

1/1