Novosti

Politika

Ljiljana Nikolovska podržala Katarinu Peović na izborima

Nekadašnja pjevačica splitskog Magazina, koja zadnjih desetljeća živi u Americi, poručila biračima da je Katarina Peović nepotkupljiva kandidatkinja iz Radničke fronte koja ima ozbiljnu namjeru promijeniti društvo

Bxe2hn99unkc2eb4adfwcxvv7p1

Ljiljana Nikolovska (foto Facebook/Ljiljana Nikolovska)

Ljiljana Nikolovska, bivša pjevačica splitske grupe Magazin, podržala je na predstojećim predsjedničkim izborima kandidatkinju Radničke fronte Katarinu Peović. Nekada iznimno popularna pjevačica koja je početkom devedesetih preselila u SAD, gdje i sada živi, preko društvenih mreža poručila je biračima da se okane glasanja za ‘jednu kapitalističku stranku s dva ogranka, koji igraju ‘dobar i loš pandur‘, jer da im je ispred nosa nepotkupljiva kandidatkinja iz RF-a, s ozbiljnom namjerom da to mijenja‘.

‘Nekad smo imali federalne referendume za sve i svašta, a dionice su išle radniku. ‘Ko nas je poslije pitao za mišljenje o prisvajanju društvene imovine i resursa guzonjinom sinu i kćeri za $1? Jesu li IKOG od Vas pitali smiju li strancima prodati vodu, obalu, patente, postrojenja, tvornice, radnička i humana prava, a kamoli da su vas isplatili za ulog? Sad imate jednu kapitalističku stranku s dva ogranka, koji igraju ‘dobar i loš pandur’ igricu, jer krajnji rezultati su uvijek skoro isti – oni su u Klubu, vi ste na Meniju. I opet propagirate favoritne parazite, jer ih procjenjujete na račun izgleda i istrošenih parola. A ispred nosa vam je nepotkupljiva kandidatkinja iz RF-a, s ozbiljnom namjerom da to mijenja, koju ni ne vidite? I’m so disappointed, but than again, it’s not you, it’s me…’, napisala je pjevačica na svom Facebooku.

Obitelj Ljiljane Nikolovske krajem 1992. godine izbačena je iz svog stana u Splitu. Kako je kazao njen otac Boro Nikolovski, tada je otišao u posjet umirućem bratu u Makedoniju. Provalili su mu u stan i prijetili da će ga ubiti njegovim pištoljem, koji je kao pripadnik JNA-a i kasnije HV-a, držao u kući, ako se usudi tražiti ga natrag. Kasnije je i pretučen na svom pragu. Obitelj se kasnije selila od Skoplja i Amerike do kolektivnog smještaja u Beogradu  Nakon duge dvije decenije potucanja po svijetu i sudovanja, hrvatsko pravosuđe konačno je stalo na njihovu stranu i 2011. godine odredilo da se Bori i Veri mora vratiti stan koji im je, kao i tisućama drugim u to vrijeme, otet samo zato jer su bili druge nacionalnosti.

Katarinu Peović podržavaju i Socijalistička radnička partija i Nova ljevica. Potpisi podrške Katarini Peović mogu se dati do utorka u podne. 

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više