Novosti

Kronika

Љути "Пaприкaфeст"

Maнифeстaциja, пoд нaзивoм "Пaприкaфeст", oдржaнa je пo jeдaнaeсти пут у мjeсту Луг, кoje сe нa мaђaрскoм зoвe Лaшкo, пa и мaнифeстaциja имa и мaђaрскo имe "Пaприкaфeстивaл"

Large 5

Vrlo zanimljiva manifestacija, pod nazivom "Paprikafest", održana je po jedanaesti put u mjestu Lug, koje se na mađarskom zove Laško, pa i manifestacija ima i mađarsko ime: "Paprikafestival". Na brojnim štandovima u Lugu su se predstavili raznovrsni proizvođači domaćih proizvoda, a gastronomska i ponuda vina i voćnih rakija bila je više nego dobra. Posebno su bili uspješni lovci iz domaćeg Lovačkog društva "Fazan" koji su pripremali odlične lovačke specijalitete.

Takmičarski dio programa, a u tom selu veći dio stanovništva bavi se proizvodnjom mljevene začinske paprike, bio je također vrlo zanimljiv, a nakon ocjenjivanja predstavljeni su i rezultati u kategorijama ljute i slatke paprike. Poslije podjele nagrada najboljim paprikarima, program je nastavljen folklornim koncertom, na kome je učestvovalo 11 KUD-ova iz Baranje i Slavonije. Nakon toga održano je prvog dana polufinale (a drugog i finale) fišijade za Kup Baranje, dok je ulična zabava trajala do kasno u noć.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više