>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Majski susreti folklora

Veliki Poganac kod Koprivnice dokazao je ponovo status kulturnog centra Srba u Prigorju. Na kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Majski susreti folklora’ okupilo se više folklornih društava i gledalaca

Veliki Poganac kod Koprivnice dokazao je ponovo status kulturnog centra Srba u Prigorju. Na kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Majski susreti folklora’, u organizaciji Steve Gojkovića, okupilo se više folklornih društava i velik broj gledalaca iz Velikog Poganca te šire okolice. Osim domaćina DIF ‘Zavičaj’ Veliki Poganac, na manifestaciji su tako učestvovali muška pjevačka grupa SKD ‘Prosvjeta’ - pododbor iz Zagreba te folklorna grupa učenika i učenica iz Veliki Poganac. KUD ‘Lazar Hrebljanović’ iz Beograda, iako je bio pozvan, ovoga puta nije bio u mogućnosti nastupiti.

U službenom dijelu kulturno-umjetničkog programa, izvedene su narodne pjesme i plesovi iz Hrvatske i Bosanske Krajine te običaji vezani uz proslavu Đurđevdana u potkalničkim srpskim krajevima.

- Drago mi je da mladi i djeca prepoznaju značaj narodne baštine i kulturnog stvaralaštva Velikog Poganca i drugih potkalničkih mjesta. Veoma su folklorno aktivni, što je za svaku pohvalu - rekla je Mirjana Gojković, članica DIF-a ‘Zavičaj’ Veliki Poganac.

1/1