Novosti

Društvo

Maksimir bez Mamića

Zeleno-lijeva koalicija već godinama inzistira na demokratskijem i transparentnijem Dinamovu poslovanju, što baš i ne bi odgovaralo njegovu faktičnom gazdi Zdravku Mamiću. Predugo taj zloupotrebljava svoj menadžerski utjecaj radi uzurpiranja kluba u vlasništvu udruge građana

Large intrigator  lasi%c4%86

Stadion Maksimir (foto PIXSELL)

Gradit će se novi stadion u Maksimiru, Tomašević našao zajednički jezik s vodstvom Dinama – na to bi se dali svesti medijski izvještaji otprije nekoliko dana, o prvom sastanku aktualnog gradonačelnika Zagreba s predstavnicima najvećeg zagrebačkog nogometnog prvoligaša. Vijest je potekla iz kluba, pa je naglasak stavljen na infrastrukturu, dok nama preostaje da se podsjetimo i na druge momente s iste pregovaračke relacije.

Prvo, sastanak je održan još 20. prosinca, nakon ljetošnjih preliminarnih kontakata dviju strana. Komunikacija se dakle otvarala suzdržano i postupno, pri čemu treba imati u vidu startnu poziciju nove gradske vlasti i zatečeni Dinamov status. Uputili su se s velike distance jedni k drugima, jer zeleno-lijeva koalicija već godinama inzistira na demokratskijem i transparentnijem Dinamovu poslovanju, što baš i ne bi odgovaralo njegovu faktičnom gazdi Zdravku Mamiću. Predugo taj zloupotrebljava svoj menadžerski utjecaj radi uzurpiranja kluba u vlasništvu udruge građana.

Tomislav Tomašević, a to je nešto o čemu se ne može čitati po medijima, podršku Grada za novi stadion je praktično uvjetovao pomacima u tom aspektu priče. Budući da klub nije u stanju graditi samostalno, ostaje vidjeti koliko će bjegunac od hrvatskog pravosuđa Mamić i njegovi adlatusi uzmaknuti od glavne hrvatske nogometno-tržišne zlatne koke.

Odnose na sceni intenzivno uređuje i rastući upliv konkurentskih, podjednako opskurnih poduzetničkih subjekata. Zato će biti zanimljivo promatrati redizajn poretka moći, između očekivanih popravaka šminke i bar djelomične stvarne transformacije. Za početak, tu je političko nastojanje da se utječe na kvalitetnije procese upravljanja sportom. Uz napomenu, međutim, da Tomašević ipak nije pristao na pripremu zamjenskog igrališta Dinama u Sesvetama tokom gradnje novog stadiona u Maksimiru, kao što se netočno ističe. Zeleno-lijevi u toj funkciji oduvijek vide isključivo stadion u Kranjčevićevoj, i teško da će se to promijeniti zbog dodatnoga privatnog interesa u metropolskom susjedstvu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više