Novosti

Politika

Mali nogometaši iz Dalmacije pobjedu slavili uzvikom ‘Za dom spremni​’

Dječaci nogometnog kluba iz Dalmacije slavili su pobjedu nad vršnjacima iz Srbije tijekom turnira u Barceloni ustaškim pokličem

Bx3lypn2zks9h52k8rr0lxucrn3

(foto Facebook)

Facebookom se širi snimka malih splitskih nogometaša koji zajedno sa starijom osobom, najvjerojatnije trenerom, viču: ‘Za dom spremni​’. Kako Index doznaje, radi se o pomlatku nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerojatno trener stoji s dječacima, jedan dječak viče ‘Za dom’, a ostali odgovaraju ‘Spremni​’.

Index je kontaktirao i predsjednika kluba NK Poljičanin Nikolu Mužinića. Na upit o tome da djeca iz tog kluba na snimci viču 'Za dom spremni’, Mužinić je odgovorio: ‘Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi​’.

Potvrdio je i da je riječ o djeci iz njihovog kluba te objasnio da je snimka nastala ovih dana u Barceloni gdje se odvija turnir za djecu od 10 do 13 godina starosti.

‘Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku​’, dodao je Mužinić. 

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više