Novosti

Kronika

Maпe зa oснoвцe у првих пeт рaзрeдa

Пoкрajинскa Влaдa Вojвoдинe издвojит ћe 3,4 милиoнa динaрa зa купoвину рaдних свeзaкa и мaпa зa ликoвну културу зa свe учeникe у нaстaви нa српскoм jeзику и ћириличнoм писму oд првoг дo пeтoг рaзрeдa

Large 9

218.000 kuna za likovnu kulturu - Srđan Jeremić

Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine i sledeće će školske godine finansirati kupovinu radnih svezaka i mapa za likovnu kulturu za sve učenike od prvog do petog razreda koji nastavu pohađaju po modelu A po kojemu se celokupna nastava izvodi na jeziku i pismu nacionalne manjine. Vest o tome potvrdio je Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština, koji je naglasio da se to ne odnosi na učenike s područja Vukovara, jer će njima to obezbediti grad, koji je preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama. Zajedničko veće opština će kupiti radne sveske za učenike s područja gde Srbi nisu u većini, odnosno za učenike iz Mirkovaca i iz Tenje.

- Pokrajinska Vlada Vojvodine ove će godine izdvojiti 3,4 miliona dinara (gotovo 218.000 kuna) kako bi finansirala nabavku radnih svezaka za sve naše učenike u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu od prvog do petog razreda - rekao je Srđan Jeremić i naglasio da će svim našim opštinama uputiti dopis da, kao i prošle godine, one finansiraju nabavku radnih svezaka i likovnih mapa za učenike šestih, sedmih i osmih razreda.

Vlada Vojvodine, prema rečima predsednika ZVO-a, i ove će godine izdvojiti nešto više od pola miliona dinara (32.000 kuna) i nabaviti školske torbe za sve đake koji će od ove školske godine krenuti u prvi razred u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. U Zajedničkom veću opština nastavit će i ubuduće činiti sve što je u njihovoj moći da se, osim Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, povezuju sa svima koji žele da pomognu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu na korist najmlađih pripadnika srpske zajednice u Republici Hrvatskoj.

- Naša matična država i dalje nastavlja da vodi brigu o zaštiti prosvetne autonomije Srba na ovom području, na čemu im se mi kao predstavnici srpske zajednice iskreno zahvaljujemo - zaključio je Jeremić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više