Novosti

Intervju

Marko Torjanac: Diverzija u Skupštini

Zastupnik u Skupštini grada Zagreba: Pokazalo se licemjerje zastupnika vladajuće većine kao i njihovo namjerno odbijanje rješavanja problema u gradu. Diverzija je i bila smišljena kako bi se izbjeglo osuđivanje paljenja ‘Novosti’

363w12slei0pc8q35v6y9s19bvn

Marko Torjanac (foto Tomislav Miletić/PIXSELL)

Zaključci u vezi paljenja ‘Novosti’ koje ste predložili u gradskoj su skupštini ublaženi, a vas su još prozvali nasilnikom?

To pokazuje licemjerje zastupnika vladajuće većine kao i njihovo namjerno odbijanje rješavanja problema u gradu. Ta diverzija je i bila smišljena kako bi se izbjeglo osuđivanje paljenja ‘Novosti’, bilo donošenjem izmijenjenog zaključka, bilo mojim povlačenjem prijedloga. Nakon što sam razotkrio njihovu namjeru i podvalu s lažnom adresom i prozvao ih zbog toga, oni su mene optužili za govor mržnje i verbalno nasilje, iako se s moje strane radilo tek o prijekoru koji nisu trebali samo otrpjeti nego su se trebali i ispričati. Umjesto toga, nakon stanke koju su zatražili, samo su još jednom pročitali svoj prijedlog zaključka bez osude i s lažnom adresom paljenja ‘Novosti’. Razotkrivena laž ih nije nimalo uznemirila i odlučili su to ignorirati. Tipično za cijelu politiku.

Nakon što ste povukli točku, najavili ste da ćete je ponovno staviti na dnevni red za nekoliko mjeseci.

Naravno. Zastupnici stranke Milana Bandića i HDZ-a nastupaju poslušno i imaju stranačku stegu u kojoj ne smiju izraziti svoje mišljenje. Oni su glasačka mašina kao Borg, kolektivni entitet iz ‘Zvjezdanih staza’. Hoće li iza zatvorenih vrata naći snage da raščiste laži i htjeti ispraviti to što su napravili, vidjet ćemo kad prijedlog ponovno bude na dnevnom redu. S druge strane bojim se nekog mogućeg novog akta nasilja. Sadašnja zastupnička većina poslala je snažnu poruku i poticaj ekstremistima koji njeguju mržnju prema svemu drugačijem da se manjinska i ljudska prava u Zagrebu ne poštuju. O tome svjedoči i izbacivanje rodne jednakosti iz Strategije grada Zagreba.

Jeste li zadovoljni podrškom dijela zastupnika?

Cijela opozicija se ne slaže s načinom na koji razmišlja trenutna većina i to daje nadu. Nažalost, to nije dovoljno jer i na nacionalnoj razini vidimo kolebanje oko zaštite manjina i ljudskih prava. Dobro je pak to da se jasno pokazalo da stranke vladajuće većine ne cijene zaštitu manjinskih prava kao ni moralno djelovanje, pa vjerujem da će građani koji nisu do kraja oguglali na nemoral i kojima integritet još uvijek nešto znači znati kazniti stranke koje se služe lažima, prevarama i podvalama.

Intervju

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više