>

novosti logo

Kronika Kronika

Masovni odaziv za Vasu

Umetnici i folkloraši iz Srbije i Hrvatske u plemenitoj misiji: Kruna humanitarne akcije za obolelog mladića Vasilija Sentivanca bio je veliki koncert u Borovu naselju

Više od dve i po hiljade posetilaca okupilo se 31. januara u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, na velikom humanitarnom koncertu ‘Zajedno za Vasu’ koji je organizovalo Zajedničko veće opština (ZVO). Bila je to kruna humanitarne akcije pokrenute za prikupljanje sredstava za lečenje 18-godišnjeg Vasilija Sentivanca iz Borova koji na klinici u Flensburgu u Nemačkoj čeka transplantaciju koštane srži.

- Ova akcija je postigla uspeh iznad svih očekivanja. Prikupili smo 140 hiljada evra. Bolnici u Nemačkoj smo prebacili 110 hiljada evra, a na računu je ostalo 30 hiljada. Potrebno je sakupiti još 21.000 evra. Za lečenje Vasilija Sentivanca, obolelog od leukemije, potreban je ukupan iznos od 161.000 evra koji pokriva sve troškove lečenja, ne samo transplantacije koštane srži nego i terapije, pre i posle operacije - rekao je Srđan Jeremić, predsednik ZVO-a koji se u ime porodice Sentivanac zahvalio svima koji su učestvovali u akciji.

Na koncertu su nastupili poznati izvođači narodne muzike iz Srbije: Milan Topalović-Topalko, Aleksandar Aca Ilić, Danijela Stojiljković - Ella, Nebojša Vojvodić, Srećko Krečar, Tea Tairović i Stevan Anđelković. Sve izvođače pratio je orkestar Radio-televizije Vojvodine pod upravom Miće Jankovića i Ratislava Blagojevića, soliste na harmonici.

- Svi zajedno činimo dobro delo, i mi pevači zajedno s ovim ljudima koji su došli na koncert. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali. Mislim da uvek treba da se odazovemo i pomognemo, kad su takve situacije u pitanju - rekao je u izjavi medijima Stevan Anđelković.

Svoj doprinos ovom humanitarnom programu dali su i izvođači s našeg područja: Plesna grupa ‘Venera’ iz Vukovara i Etno ansambl ‘Đurđevak’ iz Bobote. Program je vodio popularni voditelj Živorad Nikolić-Žika Šarenica s Radio-televizije Srbije koji je iz svoje emisije Vasiliju Sentivancu poslao video-pozdrav s kadrovima održanog koncerta.

Programu su prisustvovali i generalni konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić, sveštenstvo s područja Eparhije osječkopoljske i baranjske, saborski zastupnici SDSS-a Dragana Jeckov i Milorad Pupovac te brojni drugi predstavnici srpske zajednice na istoku Hrvatske.

1/1