>

novosti logo

Piše Novosti

Medijska arheologija

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ poziva na programe beogradskog udruženja ‘Medijska arheologija’ koji će se održati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u petak 26. oktobra u 19 sati te u kinu Grič u Zagrebu u subotu 27. oktobra u kinu Grič s početkom u 20 sati.

‘Medijska arheologija’ je dugoročni istraživački i programski projekt, iniciran u Arhivu alternativnog filma i videa u Domu kulture ‘Studentski grad’ u Beogradu, a koji je programsku aktivnost započeo u oktobru 2006. u okviru Akademskog filmskog centra. Baveći se medijskim formama kao simptomima socijalnih fenomena prezentirao je ova istraživanja u dinamičnom programskom modelu diskusije, uz učešće i priloge publike, što se pokazalo kao pravi model komunikacije sa generacijom koja nije imala prilike da promatra nastanak i razvoj nekih aktualnih i transformaciju nekadašnjih medijskih fenomena.

Ova događanja najava su niza kulturno-umjetničkih događanja u sklopu Dana srpske kulture koji će se odvijati u Zagrebu i Rijeci u prvoj polovici novembra, a kojima se želi obnoviti prezentiranje institucionalne srpske kulture, ali i alternativne tendencije u kulturi i umjetnosti.

1/1