Novosti

Politika

Međunarodni studentski skup Mostovi

Mostovi i veze, kulturno-književni transferi te intrakulturni i interkulturni fenomeni na južnoslavenskom prostoru tema su Skupa koji će biti održan, od 4. do 6. ožujka, na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u Zagrebu s popratnim programom u Pločniku

Em7prg6xbn8xe6eu87miri23xgt

Međunarodni studentski skup Mostovi bit će održan, od 4. do 6. ožujka, na zagrebačkom Filozofskom fakultetu s popratnim programom u Pločniku, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu, u organizaciji Kluba studenata južne slavistike. Tema Skupa su mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega, a time i intrakulturni i interkulturni fenomeni.

Cilj Skupa je sklapanje novih kontakata, unapređivanje znanosti, povezivanje studenata i struke na regionalnoj razini, promocija filoloških studija i slavistike te (bolje) upoznavanje suvremene regionalne književnosti.

Dnevni program u dvorani A-302 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organiziran je u obliku konferencije na kojoj studenti iz Austrije, Slovenije, Srbije te Hrvatske izlažu svoje projekte, a upotpunjen je gostovanjima Aleksandre Ščukanec, Jagne Pogačnik i Ande Bukvić Pažin. Popratni program, svakog dana od 17 sati u Pločniku, obuhvaćat će razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Gosti u večernjem programu su Đorđe Krajišnik, Dinko Kreho, Luka Ostojić, Marko Tomaš, Kruno Lokotar, Katarina Kostić, Ivana Rogar, Marko Pogačar i Damir Karakaš.

Program Međunarodnog studentskog skupa može se pročitati ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više