Novosti

Kronika

Milan Vrga: Željan borbe za općinu

Načelnik općine Vrginmost: Položaj Srba na Kordunu i u Vrginmostu je dosta težak, prije svega jer nema dovoljno radnih mjesta zbog slabe razvijenosti i ulaganja u ove krajeve

Klg8xn6xzae22aecrrmkor2gy7w

Milan Vrga

S obzirom da ste relativno nepoznati u politici i mladi, predstavite se našim čitaocima.

Rođen sam 1985. godine u Karlovcu. Školovanje sam započeo u Vrginmostu gdje sam završio prva četiri razreda do 1995. godine. U Oluji sam završio u Inđiji gde sam završio osnovnu i Srednju ekonomsku školu, a potom i fakultet u Novom Sadu 2008. godine. U Hrvatsku smo se vratili 2009. godine i postao sam partner u obiteljskoj firmi s pokojnim ocem koji je preminuo 2011. godine. Od tada sam vodio obiteljski obrt koji su pokojni deda i otac osnovali 1989. godine: mlin i proizvodnju brašna.

Kako ocjenjujete rezultate na lokalnim izborima?

Politikom sam se počeo baviti vodeći privatni posao, vidjevši gdje se dešavaju problemi i kako bi se moglo pomoći našim građanima. U SDSS-u sam godinu dana, a lani sam izabran za predsednika Općinske organizacije SDSS-a Vrginmost. Pobjedi na izborima sam se nadao prije svega zato što sam mlad i željan borbe za svoju općinu. Dosta mi je pomoglo i što potičem iz obitelji poznate u ovom kraju. Izbore ocjenjujem kao najuspešnije dosad jer smo od svih općina gdje je SDSS pobijedio, u prva tri ostvarena rezultata na razini države.

Kakvo je stanje i položaj Srba na Kordunu i u općini Vrginmost? Je li zadovoljavajući ? Kakvo je stanje javnog reda i mira?

Položaj Srba na Kordunu i u Vrginmostu je dosta težak, prije svega jer nema dovoljno radnih mjesta zbog slabe razvijenosti i ulaganja u ove krajeve, a i diskriminacije. Što se tiče javnog reda i mira, to je u redu na području cele općine Vrginmost i nema većih problema. Oni problemi koji nastaju u organizaciji pojedinca se uspješno rješavaju.

Kakva je saradnja sa Sisačko-moslavačkom županijom i novim srpskim dožupanom pošto je on iz druge srpske političke opcije?

Nivo infrastrukture je dosta loš za 21. stoljeće, ali trudimo se i radimo da je dovedemo na viši nivo i za sada nam to uspijeva. A i u budućnosti ćemo se boriti za što više asfalta, za što više vodovoda i bolju mrežu za struju za sve naše građane. Saradnja sa Sisačko- moslavačkom županijom i sa sadašnjim županom Ivom Žinićem je korektna. On želi da se županija razvija ravnomjerno. S novim dožupanom sam imao za sada jedan neformalan razgovor kao vid upoznavanja. Stanje u općini Vrginmost koje sam zatekao je bilo vrlo dobro, za razliku od drugih općina, te sam odmah mogao početi sa radom na projektima koje sam nastavio, a i započeti neke nove moje ideje.

Kakvi su vam planovi?

U naredne četiri godine, da ponovim, treba poboljšati što više infrastrukturu, omogućiti građanima osnovna sredstva za život, od puteva, struje i vode. No prije svega moramo raditi na razvoju malog poduzetništva te pomoći ljudima, poduzetnicima i poljoprivrednicima koji žele da ulažu u našu općinu i prave nova radna mjesta, da to učine jer bez radnih mesta i pomoći države u tome nećemo uspeti te zadržati građane ovdje, jer oni idu trbuhom za kruhom.

Kakva je saradnja sa vodstvom srpske zajednice, sa vrhom stranke i SNV-a?

Pomoć stranke i SNV-a u rešavanju tih problema je velika i čine se maksimalni napori da se pomogne manjinskim općinama. Vjerujem da naša općina neće doživjeti sudbinu mnogih drugih srpskih krajeva. Ova općina ima dobar geografski položaj, dobru povezanost s ostalim dijelovima Hrvatske i ima resurse da bude stabilna. Naravno, to možemo napraviti prije svega uz pomoć županije i države.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više