Novosti

Politika

Milanović napustio obilježavanje Maslenice zbog ustaških obilježja

Predsjednik Zoran Milanović odlučio je kako neće sudjelovati na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93 zbog dviju osoba koje su nosile ustaška obilježja. Na obilježavanju neće sudjelovati ni načelnik Glavnog stožera Robert Hranj

Large ustase

Sudionici obilježavanja s ustaškim znakovljem (foto Dino Stanin/PIXSELL)

Predsjednik Zoran Milanović odbio je u petak sudjelovati u protokolu povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93, javlja N1.

Milanović je odbio sudjelovati u obilježavanju nakon što je saznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje nose ustaška obilježja "Za dom spremni". N1 javlja kako se Milanović čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem te da je krenuo natrag u Zagreb.  Index javlja kako je Nikola Jelić iz Ureda predsjednika rekao je da je protokol napustio i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera te ljudi iz vrha vojske.

Nije još uvijek jasno jesu li osobe s ustaškim obilježjima dio službenog protokola.

Podsjetimo, Milanović je prošle godine zbog toga jer je nekoliko sudionika bilo odjeveno u majice na kojima je pisalo “Za dom spremni” napustio obilježavanje vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima.

"Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ovdje je jedan sudionik bio obučen u odoru s porukom “Za dom spremni” i ja u tome ne želim sudjelovati", rekao je tada Milanović

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više