Novosti

Politika

Miljenko Jergović prešao iz ‘Jutarnjeg lista’ u ‘24 sata’

Poznati književnik i novinar od petka počinje pisati u dnevnom listu ‘24 sata’ i njihovom tjedniku ‘Express’, a nedjeljom će objavljivati u ‘Večernjem listu’

8zporgslzjwqmjj4xfjerqnoikd

Miljenko Jergović (foto Sanjin Strukić/PIXSELL)

Već godinama prelasci novinara iz jedne redakcije u drugu više zanimaju same aktere i članove njihovih obitelji, nego širu javnost koja je ionako preplavljena (dez)informacijama sa svih strana pa ih klasični mediji – odnosno, ono što je od njih ostalo – sve manje zanimaju.

Ipak, jedna vijest koja se prije koji tjedan počela povlačiti novinarskim kuloarima vrijedi da je se zabilježi. Miljenko Jergović, književnik i novinar, odlučio je zamijeniti novinarski dres ‘Jutarnjeg lista’ i Hanza medije onim ‘24 sata’ i Styrije.

Jergović nije odgovorio na naše pitanje o razlozima za prelazak, a iz ‘24 sata’ su neslužbeno potvrdili vijest. Jergović će se tako novinarski i publicistički oglašavati petkom u ‘24 sata’ i nedjeljom u nedavno redizajniranom ‘Večernjem listu’, a tekstove će pisati i za tjednik ‘Express’.

U dosadašnjoj karijeri pisao je za više različitih novina na području bivše Jugoslavije, a kolumnu ‘Subotnja matineja’ u Jutarnjem je pisao 11 godina.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više