Novosti

Politika

Miljkovićevi dani u Zagrebu

Manifestacija posvećena velikom pjesniku Branku Miljkoviću koji je svoj život tragično skončao u Zagrebu, 1961. godine, ove će godine biti održana treći put, 9. i 10. februara, predavanjem u Medijateci Francuskog instituta te šetnjom ‘Miljkovićevim zagrebačkim adresama’

8vtb2jbx4e35elrrhw9e94b4sro

‘Miljkovićevi dani u Zagrebu’ - manifestacija posvećena velikom pjesniku Branku Miljkoviću koji je svoj život tragično skončao u Zagrebu, 1961. godine, ove će godine biti održana treći put oko godišnjice njegove smrti. 

U Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5), 9. februara u 18 sati, predavanje će održati Adam Ranđelović pod nazivom ‘Branko Miljković: Od Ništavila do pobunjenog Čovjeka (Francuska veza: Sartre-Miljković)’, uz nastup Milivoja Beadera koji će čitati Miljkovićevu poeziju. Na Trgu Europe u Zagrebu, 10. februara u 19 sati kreće šetnja pod nazivom ‘Miljkovićeve zagrebačke adrese’, kojom će biti obuhvaćena neka mjesta po kojima se kretao Branko Miljković. Voditeljica je Magdalena Došen, a pjesme će čitati Dinko Kreho i Asja Bakić.

‘Miljkovićevi dani’ u Zagrebu organizirani su u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine grada Zagreba. Predavanje Adama Ranđelovića održava se u suradnji i s Medijatekom Francuskog instituta u Zagrebu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više