Novosti

Politika

Možemo! će umjesto predsjednika voditi dvoje koordinatora

Uz koordinatore Sandru Benčić i Teodora Celakoskog, u Upravni odbor izabrani su i Damir Bakić, Danijela Dolenec, Nives Miošić-Lisjak, Jelena Miloš i Nebojša Zelić

Gscqlnrf90036iw9fvldhogk7di

Možemo! neće surađivati sa SDP-om koji za njih nije lijeva, nego  stranka liberalnog centra (foto Možemo!)

Sto trideset i četiri osobe u nedjelju su osnovale stranku Možemo!. S obzirom da neće imati tipičan ustroj, umjesto predsjednice/ka za dvoje koordinatora nove partije izabrani su Sandra Benčić i Teodor Celakoski. U Upravni odbor, uz dvoje koordinatora, izabrani su i Damir Bakić, Danijela Dolenec, Nives Miošić-Lisjak, Jelena Miloš i Nebojša Zelić. Sjednicom je predsjedavao Tomislav Tomašević koji se nije kandidirao za tijela stranke budući da već djeluje kao koordinator stranke Zagreb je Naš!.

Plan stranke Možemo! je da iziđu na izbore za Europski parlament i to u koaliciji s grupacijama koje dijele njihove vrijednosti - od socijaldemokrata do izvanparlamentarne krajnje ljevice, ali ne i sa SDP-om, koju ne smatraju lijevom strankom nego strankom liberalnog centra. Drugi uvjet je da se radi o nepotrošenim izvanparlamentarnim opcijama, s obzirom da su stranke u Saboru već imale priliku pokazati što znaju i mogu, a u 25 godina nisu stvorili razvojni model za Hrvatsku, najavila je Sandra Benčić.

Tomašević je iskazao nadu da će uspjeti mobilizirati nove birače i da su euroizbori dobar test za nove progresivne, posebice lijeve političke opcije, s obzirom da stranke poput SDP-a prolaze krizu i agoniju.

Najavili su da će zagovarati bolju kvalitetu života svih ljudi u Hrvatskoj i boriti se protiv nejednakosti, siromaštva, korupcije i klijentelizma. Prema riječima Sandre Benčić, ljevica se upravo budi i zato pitanja oko mrvljenja lijevog biračkog tijela treba eliminirati jer prave ljevice nije ni bilo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više