Novosti

Politika

Na ovogodišnjem KaP-u gostuju Dubravka Ugrešić, Toni Prug, Igor Štiks, Davor Konjikušić…

Od 20. do 22. rujna u Korčuli će se razgovarati o 100. godišnjici osnivanja KPJ i budućnosti Europske unije

S0wfteyl5f53rvlqq238pnhxf7p

U okviru drugog KaP-a predstavit će se knjige Davora Konjikušića i Dragana Markovine te zbornik o potrošačkoj kulturi Jugoslavije

Ovogodišnji Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice, pod imenom KaP, u suorganizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista iz Korčule i Nove ljevice, održat će se od 20. do 22. rujna u Korčuli. Organizatori navode da će se na KaP-u baviti s dvije velike teme. Prva je posvećena 100. godišnjici KPJ, a druga budućnosti zajedničkog europskog projekta, odnosno Europske unije. Jednako kao i prošle godine, u programu će biti pojedinačna predavanja i tribine te, kao novitet, promocije knjiga: ‘Crveno svjetlo: Jugoslavenska partizanska fotografija i društveni pokret 1941.-1945.’, autora i novinara Novosti Davora Konjikušića, ‘Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji’ (ur. Nataše Bodrožić, Lidije Butković Mićin i Saše Šimprage) te ‘Jugoslavija u Hrvatskoj 1918-2018.: od euforije do tabua’ Dragana Markovine.

Među gostima će biti i Dubravka Ugrešić, Toni Prug, Mitja Velikonja, Jurica Pavičić, Igor Štiks, Zlatko Paković, Radina Vučetić, Nataša Bodrožić, Saša Šimpraga, Davor Konjikušić i Petar Milat s gostom iznenađenja.

Više možete doznati na Facebook stranici KaP-a.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više