Novosti

Politika

Na popravni u Sloveniju

Ekonomska politika 'nema alternative' ubire još žrtava: Pružne građevine navodno ne smiju obavljati unosne poslove za državu financirane novcem EU-a, dok istovjetna slovenska tvrtka to radi

Ooc3k8nc9wni92kqhwdt4e0r3ep

Radnici Pružnih građevina predsjedniku Vlade (foto Pixsell)

Sindikati hrvatskih željezničara, infrastrukture -a i željezničara Hrvatske uputili su otvoreno pismo ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću, Vladi i predsjednici države u kojem zahtijevaju prestanak javnog blaćenja tvrtke Pružne građevine i zaustavljanje kadrovskog devastiranja unutar tog društva.

Na tu verbalnu notu sindikati su bili prisiljeni nakon nedavne odluke Skupštine Infrastrukture po kojoj se društvo Pružne građevine, tvrtka kćer u sastavu Infrastrukture, zbog navodnog sukoba interesa (koji je utvrđen po kriterijima EU-a) ne može više natjecati u projektima sufinanciranim iz fondova Europske unije. Konkretno, društvu Pružne građevine onemogućeno je da se natječe i dobije posao na izgradnji dionice željezničke pruge Dugo Selo – Križevci u dužini od 38 kilometara, investicije u iznosu od 200 milijuna eura, od čega je od Europske komisije osigurano čak 168,3 milijuna eura. Umjesto toga, izgledno je da će posao na pruzi dobiti strane tvrtke. Istovremeno, Infrastruktura koja je u vlasništvu države, umjesto da osigura posao za 1.600 radnika Pružnih građevina, pisanim putem od sindikata zahtijeva restrukturiranje tog društva, koje od svog osnutka 2002. bilježi milijunske dobiti u poslovanju. To običnim rječnikom znači otpuštanje 750 radnika i dodatno smanjivanje prava utanačenih kolektivnim ugovorom. Zbog toga bi Pružne građevine mogle završiti u stečaju.

Ivan Forgač, predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara, kaže za ‘Novosti’ da je jedna od otvorenih ponuda za radove na pruzi pristigla iz Španjolske, dok je druga od konzorcija Swietelsky iz Austrije.

- Pružne građevine trebale su prvobitno participirati sa 35 posto udjela u potonjem ugovoru, ali su izbačene iz tog posla. To znači da je propalo oko 300 milijuna kuna prihoda, što bi tvrtki osiguralo najmanje tri godine života. Nadalje, objašnjenje o sukobu interesa, po kojem Infrastruktura kao ‘vlasnik’ Pružnih građevina ne može sama sebi dodijeliti posao, ne drži vodu jer mišljenje o tome je, nema tome dugo, bilo sasvim suprotno. Također, nemamo saznanja da je Europska komisija utvrdila bilo kakav sukob interesa. Zato smatram da su Pružne građevine izbačene iz posla kako sam natječaj ponovno ne bi bio uprskan, kao i onaj prethodni koji je bio nemušto napisan i nije prošao - kaže Forgač.

No kako to da Europska unija ne dozvoljava da domaće tvrtke obnavljaju svoje pruge, ako isti posao u Sloveniji obavlja tvrtka koja je pandan hrvatskoj?

- Njihove ‘pružne građevine’ normalno se natječu na natječajima financiranim iz fondova Europske unije, pa dobivaju ili gube poslove, dok ostale poslove dobivaju direktnom pogodbom od strane slovenske države. S time da je njihova željeznička infrastruktura pod paskom posebne državne agencije, čije smo osnivanje predlagali i mi sindikati. Također, tražili smo da se Pružne građevine unesu izravno u vlasništvo države. Takve poslove moraju dobivati domaće tvrtke i to znaju sve zemlje osim naše - dodaje Forgač.

Izlaz iz prilično nezavidnog stanja u kojem su se našle Pružne građevine i njezini radnici Forgač vidi u poništenju natječaja. Potom predlaže traženje pisanog mišljenja od birokrata u Bruxellesu iz kojeg bi se vidjelo može li se to društvo ili ne može angažirati u natječajima za poslove sufinancirane iz europskih fondova.

Jedno od rješenja je i da se Pružne građevine angažiraju barem kao budući kooperanti, jer posjeduju skupu mehanizaciju i ljudstvo. Moguć je i scenarij po kojem bi, kako kažu sindikati, država tu tvrtku restrukturirala i sanirala putem novog kredita Svjetske banke kako bi je prodala i tako osigurala otpremnine za radnike, što je mnogo skuplja politika i to opet na račun poreznih obveznika.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više