Novosti

Kronika

Nagrade i pokloni u Podstrani

Na svečanoj sjednici VSNM-a Splitsko-dalmatinske županije podijeljene su tradicionalne nagrade pojedincima koji su dali značajan doprinos u očuvanju i unapređenju identiteta srpske zajednice u županiji

Na svečanoj sjednici VSNM-a Splitsko-dalmatinske županije, održanoj povodom dana i krsne slave Vijeća Male Gospojine, 23. septembra u restoranu ‘Arkada’ u Podstrani, podijeljene su tradicionalne nagrade zaslužnim pojedincima koji su dali značajan doprinos u očuvanju i unapređenju identiteta srpske zajednice u županiji.

Jedna od nagrada dodijeljena je splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu koji zbog ranije preuzetih obaveza nije bio prisutan, pa će mu nagrada kao za unapređenje rada Vijeća u županiji biti uručena naknadno. Predsjednik VSNM-a Marko Tomašević nagradu je uručio i dugogodišnjem aktivistu Vijeća Iliji Borkoviću za dugogodišnji predani rad u srpskoj zajednici.

Ni domaćini nisu ostali praznih ruku: gradonačelnica Sinja Kristina Križanac poklonila je VSNM-u sliku starog grada Sinja da krasi njihov novootvoreni prostor za rad.

Predstavljen je i KUD iz Plavnog kod Knina ‘Vukovi sa Dinare’ koji njeguje tradicionalno pjevanje ‘ojkaču’ i ‘rozgalicu’. Svojim nastupom oduševili su prisutne goste među kojima su bili predstavnici ambasade Srbije Davor Trkulja i Dejan Đorđević, predsjednik VSNM-a Zagrebačke županije Dragiša Pilipović i njegov zamjenik Dragoljub Geratović, predstavnik Makedonaca Angel Mitrevski, predsjednik županijskih antifašista Krešo Sršen i čelni čovjek antifašista u Sinju Marinko Poljak.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više