Novosti

Kultura

Nagrade Ivani Butigan i Nikoli Šerventiću

Na osamnaestom natječaju nagradu "Prozak" za rukopis proze dobila je Ivana Butigan, dok je Nikoli Šerventiću pripala nagrada "Na vrh jezika" za rukopis zbirke poezije

Dobitnici osamnaestog natječaja za nagrade "Prozak" i "Na vrh jezika" 2022. za najbolji rukopis autora do 35 godina starosti, koji organizira udruga Kultipraktik, odlukom žirija u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar su Ivana Butigan "Prozak" za rukopis proze i Nikola Šerventić "Na vrh jezika" za rukopis zbirke poezije.

Radove autora možete pročitati na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika, na kojoj će idućih dana biti objavljeni i novi izbori iz nagrađenih rukopisa.

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.
Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci ˝Na početku novog kruga˝. Sudjelovao je na književnom susretu ˝Zagrijavanje do 27˝. Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma ˝ti˝ uvrštena je u zbornik za nagradu ˝Milo Bošković˝. Bio je u užem izboru za nagradu ˝Na vrh jezika˝ 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022. Živi i radi u Zagrebu.

Nagrada "Prozak" se sastoji od objave knjige fikcijske proze sa svim pripadnim autorskim pravima u izdanju naklade Jesenski i Turk, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome, a nagrada "Na vrh jezika" se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Natječaji su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više